Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ufuk Sarıca: Maçı kazanmak için her şeyi denedik

Eurobasket 2017'de Sırbistan'a mağlup olan A Milli Takım'da coach Ufuk Sarıca maçı değerlendirdi...

Ufuk Sarıca: Maçı kazanmak için her şeyi denedik

Sarıca “Çok kötü başladığımız bir maç oldu. İlk 5 dakikada çok zorlandık. İkinci periyotla birlikte oyuna dengeyi getirdik. Stresli anlar fazla oldu. Sırbistan tarzında maçı grubumuzda Rusya karşısında oynamıştık. O stresi Rusya maçında atmış olmamız gerekiyordu. Ancak bu durum sahaya yansıdı. 6 dakika kala Sırbistan’ı yakalayıp öne de geçtik. Çok güzel bir noktaydı. Ama orada çok basit hatalarla rakibimize geri dönüş için şans verdik. Maçı kazanmak için her şeyi denedik. 5 kısa da oynadık, baskı da yaptık. Ama tecrübeye yenildik. İlk yarıda Bogdan Bogdanovic’i iyi savunduk ama sonrasında karar anlarında yediğimiz 7 sayı var. Buralarda mental olarak sahada kalamıyoruz. Son iki maçı kazanarak gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Cedi Osman'ın değerlendirmesi şöyle: “Oyun içerisinde bazen iyi bazen de kötü performanslar sergileyebiliyoruz. Savunmada iyi performans sergileyemedik. Her gün maç içerisinde daha çok şey öğrenmeye çalışıyoruz. Sırbistan karşısında oyunu kontrol ettiğimiz zamanlar oldu. Ancak maç içerisinde hem tecrübesizlik hem de stres altında kaldık. Şimdi önümüzde iki maç kaldı ve o karşılaşmalardan galibiyetle ayrılmayı hedefleyeceğiz.”

Doğuş Balbay  "Öncelikle bu maça hazırlanırken kendi aramızda ribauntlardan bahsetmiştik, o konunun üzerinde durmuştuk. Şu an istatistikleri bilmiyorum ama verdiğimiz hücum ribauntları bizi gerçekten yaraladı. Hücumda farklı şeyler denedik. Onların adam değiştirmelerine karşı biraz durağan kaldık. O sebeple onların uzunlarını zorlamak için Erkan (Veyseloğlu) ağabeyi beş numarada kullandık. Her şeyi denedik; 40 dakika boyunca elimizden gelen her şeyi yaptık. Son 6 dakikada öne de geçtik ancak Rusya maçında olduğu gibi yaptığımız basit hatalardan dolayı maçın sonunu getiremedik. Bunlardan ders almamız gerekiyor, önümüzde iki mücadele daha var, onları kayıpsız atlatmamız şart. Seyircimize teşekkür ediyorum bugün salonu tıklım tıklım doldurdular. Onların enerjisi bize yansıyor, her maçta aynı desteği bekliyoruz" diye konuştu.

Furkan Korkmaz ise "Maçın zor geçeceğini biliyorduk, Sırbistan zor bir takım, ekol bir ülke, bunun farkındaydık. Ancak kazanamayacağımız bir maç değildi. Maç elimizdeydi, yaptığımız basit hatalardan dolayı maçı kaybettik. Ama sahaya koyduğumuz enerji, verdiğimiz mücadele çok önemliydi. Tüm takım arkadaşlarımın ve teknik ekibin eline sağlık. Sırbistan’ı da tebrik ediyorum, çok akıllı basketbol oynadılar. Yarınki Belçika maçıyla beraber yolumuza kazanarak devam etmek istiyoruz. Son iki maç bizim sıralamamızı belirleyecek, iyi basketbol oynamaya devam etmemiz gerekiyor. Maçları kazanabileceğimizi gösterdik ama bazı şeyleri elde etmek için sadece bu yeterli değil" dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250