Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Hidayet Türkoğlu: Bu utanç FIBA’nın

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda A Erkek Milli Takımımızın Belçika ile oynadığı müsabakayı Tiflis Arena’da takip eden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Hidayet Türkoğlu: Bu utanç FIBA’nın

Türkoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Öncelikle yaşanan kaos sonrası alınan galibiyetten dolayı milli takımımızı kutluyorum. Biz böyle oynadıkça, her geçen gün performansımız daha iyi olacaktır. Genç bir takım olmamıza rağmen kaliteli bir ekibe ve antrenöre sahibiz. Her geçen gün takım olarak daha iyiye gideceğimize inanıyorum. Takımımızın verdiği mesaj; moral ve kaostan dolayı daha da itici güç olacaktır.

Süreç o kadar acı ve üzücü ki bunu bazen kelimelerle ifade etmek zor oluyor. Bana göre verilen son kararlardan sonra samimiyetle söylüyorum; buraya gelmeden önce çok fazla arkadaşımla karşılaştım. Herkes bu karardan çok şaşkın ve alınan karara inanamadıklarını söylüyorlar. FIBA her geçen gün hakem ve organizasyon anlamında çöküş yaşıyor. Yaşanan Avrupa Şampiyonası olayları sonrasında Gürcistan, Almanya, hakem ve organizasyon hatalarından dolayı FIBA güç kaybediyor. Biz eski sporculara öğretilen maçın son ana kadar oynanmasıdır. 22 saniyenin maçın sonucuna etki etmediği anlamında verilen cevabı ben değil, tüm dünya şaşkınlıkla izledi. Bunu bire bir yaşamış, son saniyelerde maç kazanmış biri olarak söylüyorum. FIBA’nın yaptığı, 22 saniyenin bu kadar kolay çalınması ve göz yumulması kabul edilemez.  Spor ahlakıyla yetişmiş insanlarız ve 22 saniyenin çalınmasının hesabını biz veremiyoruz. Bu konuda hukuki süreçleri başlatıyoruz. Bunlar kabul edilemez. Organizasyonun bu kadar kötü olması, bu tarz organizasyonu beceremeyen ülkelere hangi nedenlerle turnuva veriliyor bunun sorgulanması gerekiyor. Biz süreci takip ediyoruz. 

Televizyon başında bizim mücadelemizden dolayı gurur duyan milyonların var olduklarına şahit oluyorum. İspanya karşısında da güzel basketbolla grubumuzu iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Bu süreç kabul edilemez ama bu utanç FIBA’nın. 22 saniye ile ilgili kararı kabul edemeyiz. Bunun hukuki mücadelesini vereceğiz. Bu FIBA’nın ayıbıdır. Ekip olarak süreçleri başlattık ve devam da edeceğiz. Bu süreçte ekip olarak CAS ve uluslararası her platformda hakkımızı arayacağız. FIBA, kendi internet sitesindeki kurallarını bile uygulayamıyor. Biz hukuki süreçlerle kendi hakkımızı arayacağız. Son saniyede maç kazanılıp kaybedilen yerde 22 saniyenin bu kadar kolay harcanmasını kabul etmiyoruz. Bunu her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak tüm sporcularımızın emniyetinden sorumluyuz. Sporcularımıza ve ekibimize yapılan saldırıdan sonra bir anda üç maymunun oynanması bizi şaşırtıyor ve üzüyor. Buraya gelmeden önce Spor Bakanımız ve Dışişleri Bakanımızla görüşme yaptık. Tüm isteklerimizi de dile getirdik. Ama bu sürecin sorumluları FIBA, FIBA Avrupa, Gürcistan Basketbol Federasyonu ve organizasyon komitesi. Biz burada da en iyi şekilde kamuoyunun aydınlanması açısından girişimlerimize devam ediyoruz. İnsanların gerçekleri ve rezilliği görmesi açısından da mücadele veriyoruz. Bu anlamda da inşallah olumlu sonuçlar alırız. 

22 saniyenin bu kadar kolay çalınması ve kolay bir bahane üretilmesi kabul edilemez. Basketbolda son saniyelere bakıyorsunuz Yunanistan’da bir oyuncu 0.3 saniye kala basket atıyor. Bu süreçlerde kaybolan 22 saniyenin açıklanamamasını izliyoruz. Bana göre FIBA’ya ve FIBA Avrupa'ya büyük darbe vurulmuştur. Bu rezilliği bu kadar çabuk kapatmaları onların daha da kötüye gittiğinin cevabıdır.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250