Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Sarıca: Sert bir mücadele olacak...

Eurobasket 2017'de grubunda son maçında Letonya ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da coach Ufuk Sarıca değerlendirmede bulundu.

Sarıca: Sert bir mücadele olacak...

arıca, “Grubumuzun son maçını Letonya karşısında oynayacağız. Son 16’ya kalmayı başardık. Gruptaki sıralama açısından önemli bir maça çıkacağız. Letonya’nın da liderlik için bu karşılaşmayı kazanmaya ihtiyacı var. Sert bir mücadele olacak. Sonuçta biz bugüne kadar da kolay maç oynamadık. Letonya karşısında da farklı bir şey beklemiyorum. Bugüne kadar gösterdiğimiz performansa baktığınızda dört maçı da kazanmış olabilirdik. Ancak biz bunu başaramadık. Letonya karşısında kazanırsak; her ne kadar maçlar oynanmadan böyle konuşulmaz ama, daha kolay bir yola gitme durumumuz var. Turnuvada da enteresan yerlere gelme şansımız var. Aynı düzende kazanmaya çıkan ve son topa kadar da mücadele eden, herkesin sevdiği bir milli takım olduk. Aynı şekilde Letonya maçında sahada olacağız.”


Stresin bu işin bir parçası olduğunun altını çizen A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Sonuçta bu stresin de olması lazım. Baskı hem sporcu hem de antrenör için iyidir. Baskısız, işler kolay kolay yürümez. O baskıyı da nasıl yönettiğiniz önemli. Genç arkadaşların da tecrübeye ihtiyacı var. Buna deneyim diyoruz ki bu da ancak maçlarda kazanılıyor. Belçika maçı da bu nedenle çok önemliydi. 5 dakika kala 1 sayı geri düştük ve oradan maçı kazandık. Buna ‘Stres yönetimi ve baskı altında da doğru oynama’ diyoruz. Umuyorum Letonya maçında daha az hata yapacağız. Elbette hatasız oynamak mümkün değil. Dün yaptığımızdan az hata yapmak istiyoruz. Letonya çok ciddi bir takım. İlk beşinde net üç Euroleague oyuncusu ve iki de ciddi NBA oyuncusu kadrolarında yer alıyor. Kuralar çekildiğinde Letonya’yı söylemiştim, şimdi daha iyi tanıyoruz. Sonuçta bizim amacımız değişmeyecek. Amacımız kazanmak olacak.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250