Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

08-12-2014 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

Duayen Coach Aydın Örs, Akigoları övdü.

Bu hafta Akhisarspor'un Mamak Ankara DSİ  ile oynadığı maçta, Akhisarspor kapalı spor salonu tribünde duayen coach Aydın Örs ile konuşma fırsatı bulduk.

Efes Pilsen'in Koraç Kupasını kazanmasında en büyük rol sahibi ve bizlere basketbolu sevdiren usta coach Aydın Örs ile konuşurken mütevazi kişiliğinden etkilenmemek imkansızdı.  Beyefendi duruşu, konuşması sırasında kırıcı olmamak adına kelimeleri seçerken kullandığı özen ve kalbinden gelen basketbol sevgisi ile uzun zamandır yapmış olduğumuz en keyifli sohbeti yaşadık.  Usta coach ile maçı birlikte izleyerek değerlendirmek de uzun zamandır basketbol izlerken aldığımız en büyük keyif oldu.

Konuştuğumuz bazı konular off the record olarak biz de kalacak olsa da; Usta Coach öncelikle Akhisarspor'un taraftarını çok beğendiğini maç boyunca çok düzeyli olarak Akhisarsporu desteklediklerini  hiç bir taşkınlık meydana gelmediğini belirterek çok düzeyli ve örnek bir basketbol sever izleyicisinin Akhisar'da var olduğunu söyledi.

Sezon başından beri kişisel olarak gözümüze çarpan ve eleştirdiğimiz bir konu vardı ki; o da Akhisarspor'da bu sene pivot mevkiinde oyuncu bulunmadığı ve 5 numarasız başarılı olabilme ihtimalimizi usta coach'a sorduk.

Aydın Örs;  5 numara pivot pozisyonunun basketbol için kaçınılmaz olduğunu, ancak hali hazırda görev yapan Jones'un biraz deneyim daha kazanması halinde 5 numara pozisyonu doldurabileceğini, Efes Pilsen'in başarılarında imza atan Lary Richard'ın 2.01 boyuyla üstün sıçrama yeteneği ve deneyimiyle 5 numara olarak oynadığını ve başarılı olduğunu söylerken bu beyanları yüreğimize su serpti.

Alt yapının önemine dikkat çeken Aydın Örs;  Akhisarspor alt yapısından yetişecek her oyuncunun formasına olan inancının yüksek seviyelerde olacağını bu nedenle mutlaka alt yapıdan oyuncu yetiştirilmesinin önemini vurgu yaptı.




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250