Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

26-02-2016 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

Akhisarspor Newbill ile Spor Toto Basketbol Ligi'ni zorlayacak.

Akhisar Belediyespor basketbol takımı bu yıl bir düşüş yaşıyor. Bu düşüşün önemli nedenlerinden birisi ise yabancı oyunculardan beklenilen katkının alamaması. Tyrone Nelson'dan sonra pota altında istikrarlı bir oyuncunun takıma dahil edilememesinin yanında oyun kurucu pozisyonunda alınan yabancı oyuncular da bir türlü istenileni veremiyor.

Yabancı oyuncuların performansının düşüklüğünün Türk oyuncularının performanslarını da olumsuz yönde etkilediğini bu durumunda takım oyununu sergilemekte zorlanmasına neden olduğunu düşünebiliriz.

Önceki yıllarda rahat bir şekilde playoff'a kalan Akhisarspor'un bu sene playoff'a kalması için yükselişe geçmesi gerekiyor. Teknik kadronun da bu şekilde düşünüdüğünü varsayarsak,  Akhisarspor Fransa'nın Asvel takımından 1992 doğumlu 1.93 boyundaki oyun kurucusu D.J. Newbill ile sezon sonuna kadar anlaşarak oyun kurucu pozisyonun güçlendirdi.

Son maçta Afyon Belediyesi deplasmanında Harrel ve Newbill birlikte oynayarak playoff için rakibi olan Afyon Belediyesi karşısında deplasmanda çok önemli bir galibiyet aldı. Ligin bitimine 12 maç kaldığını ve Socar Spor ile hafta sonu kendi sahamızda mücadele edeceğini düşünürsek,  Akhisarspor için yükseliş sürecine başlamak için çok uygun bir sürece girildiğini söyleyebiliriz.

Her ne kadar Akhisarspor şu an için 11. sırada yer alıyor olsa da, belki de bu durum olumlu yönde bir etkide yaratabilir. Sezon içersinde çok yüksek bir performans çizecek bir takım yerine, playoff'da vites yükseltecek bir takım olma ihtimali kulağa daha hoş geliyor.

Belki tuhaf gelecek ama, ben bu sezon Akhisarspor'un performansını playoff'a kadar arttırarak yükselteceğini Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkabileceğine inanıyorum. Hatta bu inancın daha önceki sezonlara nazaran daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Umarım, Akhisarspor bu sezon özellikle playoff'da vites yükselterek Spor Toto Basketbol Ligi'ni çıkıp, yeni yapılacak olan salomnda seyircilerine keyifli maçlar izletecektir. 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250