Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TANER BAŞ

AKHİSAR'IN GÖZÜ ZİRVEDE

Bundan böyle tarafıma verilen bu köşe de; dilimiz döndüğünce; eğrisiyle doğrusuyla Anadolu basketbolunu değerlendirmeye, fikirlerimi aktarmaya çalışacağım.
İzniniz olursa, ilk yazımı kentimin takımı Akhisar Belediyespor'a hasrediyorum.
TB2L'de mücadele eden Akhisar Belediyespor sezonun ikinci yarısına fırtına gibi başlayarak 3'te 3 yaptı.
Sezonun ilk yarısında inişli çıkışlı grafikler çizen takımda, sezonun ikinci yarısında taşlar yerine oturmuş gibi gözüküyor.
Bu sezon NCA'den transfer edilen pivot Darrius Morrow hırslı bir oyuncu. Her gün kendini geliştirerek oyununa bir şeyler ekliyor. TB2L'nin 3 sezondur değişmeyen MVP'si Tyrone Nelson ise kritik pozisyonlarda attığı sayılar ve çektiği ribauntlarla takımın can simidi.
Takımdaki en büyük sıkıntı oyun kurucu mevkiinde.  Tecrübeli oyun kurucu Levent Demirci yaşının da verdiği etki ile fizik olarak oyundan kolay düşüyor. Ancak doğruyu söylemek gerekirse, sezonun birinci yarısındaki düşük performansını ikinci yarıda yükseltmeye başladığını söyleyebiliriz.
Bu sene transfer edilen Serdar Yavuz, iyi bir oyun kurucu aynı zamanda tam "from the downtown" 3'lükçüsü. Formda olduğu günlerde yüksek dış atış yüzdesi ile 20 sayının üzerinde oynuyor.
Takımın yükünü çeken sessiz kahraman ise Can Terzioğlu. Onu hep başarılı 3 sayılıklarla görmek istiyor olsak da; hücum katkısı yapamadığı maçlarda bile savunması ile takımını hayat veriyor.  Güven Esmer'de takımın bir diğer ateşleyicisi. Özellikle dış saha maçlarında yüksek performansı ile göz dolduruyor.
Eğer ki Akhisar Belediyespor playoff'lara formda bir Serdar Yavuz ile girebilirse bunun yanına Güven ya da Can'ın performansı eklenirse (Tyrone her halükarda maça damgasını vuruyor) Beko Basketbol Ligine gidebilecek sonuç elde edeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki sene Beko Basketbol Ligine çıkan bir Akhisar Belediyespor, kimse için sürpriz olmamalı.
Sürç-i lisan ettiysek affola.




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250