Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

16-06-2014 MERT ERBOY

Turgay Demirel'in FİBA Avrupa Başkanı olduğu dönemden sonra TBF'de gelişen ve Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital final serisindeki peş peşe gelen olaylar "Türk Basketbolu"nu yeniden masaya yatırmanın eşiğine getirdi.

Özellikle salon içi ve dışı olayların ardından yönetici demeçleri final serisinde salonda akıtılan sporcu terinin önüne geçti. Son yıllarda korkunç bir eleştiri okları altında delik deşik olan hakemlerin kurallara bile hoş gelmeyen olayların içinde olması ve birbiri ardına çaldıkları "ters, yanlış, yanlı düdükler" taraflı kulüp yönetici, teknik heyeti, sporcusu ve özellikle de taraftarı çileden çıkarırken, basketbolu bilenlerin de akıllarına hep aynı soruyu getirdi: "Türk basketbolunda neler oluyor?" ve "Türk Basketbolu nereye gidiyor?.."

Final serisinde yazı kaleme alındığı an 3-2 Fenerbahçe Ülker’in üstünlüğü vardı. Kalan maçlarda neler olacak. Onun için bekleyip göreceğiz...

TBF'de yönetim değişikliği ve taşların yerine oturması beklenirken, TBF Yönetim Kurulu'nun yabancı oyuncular için aldığı "5+0" kuralı daha sonra ne hikmetse, bilinmeyen bir nedenle "5+1" (5 oyunda, bir kenarda) kuralına dönüştürüldü. Sonra ne olur, bilen de yok!..

Tartışılan bir karar. İsteyen kulüp yöneticileri, "Türk Oyuncuların menajerleri sürekli piyasayı yükseltiyor. Bu kuralla Türk Oyuncusunda piyasa düşecek" iddiasında bulunuyor.

Burada bir parantez açma ihtiyacını hissediyorum. Yöneticiler, her kural isteklerinde aynı türküyü söylüyorlar. Biz ezberledik...

O gün, bugün Türk oyuncusunun fiyatı bir türlü düşmedi...

Yabancı oyuncuya karşı değiliz. Ancak gelen yabancı Türk basketboluna ve Türk oyuncularına bir şeyler katmalı. Aksi taktirde dolarları alıp, bir veya bilemedin bir kaç yıl sonra ceplerine TC vatandaşı pasaportunu da koyarak memleketlerine "dolar zengini Türk vatandaşı" olarak döner.

Ligde ilk beşi yabancı olan bol bol takım izleyeceğiz. Peki, oynamayan Türk oyuncularından kurulacak A Milli Takımımız ne olacak? Bunu düşünen çıkacak mı acaba?

Hepsini devşiririz derlerse... O yasanın çıkmasını çok bekleyecekler!..

TBL'deki, 6 yabancı hakkı, alt liglerde, geçen yıllarda TBL'de oynayan Türk oyuncularının artmasına sebep olacak. Bakalım, piyasada fiyatlar düşecek mi, aksine artacak mı?

Beklemekten başka çaremiz mi var?

XXX

Yeni sezon öncesi yine 2. Ligde kapanacak kulüplerin olduğu veya devir hakkı peşinde olan takımlar bulunduğu kulağımıza sık sık gelmeye başladı. Özellikle de 3. Ligin bu yıl oluşturulacak olması, Bölgesel ligde kalan ve bütçesi olan kulüplerin hamlelerini başlattı.

Bu arada da kapanacak kulüplerin sayısı artacağa benziyor. "Yarışma hakkı devri" bu yıl dengeleri değiştireceğe benziyor.

Kaynak:HaberTürk




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250