Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

06-06-2017 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

Başarı nasıl mı gelir? Bakınız: Karesispor...

Basketbolda başarının gelmesi belki de uzun yıllar alsa da doğru adımlar, ulaşılabilir hedefler, istikrar, inanç, birlik ve beraberlik, desteğin mantıklı idaresi ile bunu kısaltmak mümkün.

Bunun en güzel örneğini iki yılda iki lig atlayarak; bu sezon adını Türkiye Basketbol Ligi’ne yazdıran Karesispor’da gördük.

2014 yılında Balıkesir’in Karesi ilçesinde kurulan Karesispor’un adının sadece basketbol ile öne çıktığını düşünmeyin. Atlı Okçuluk, badminton, bisiklet, jimnastik, pilates, güreş, karate, Kick Bok, masa tenisi, Muay Thai, okçuluk, oryantring, Triathlon/Paratriathlon, taekwondo, tenis, vücut geliştirme ve yüzme olmak üzere tam 18 branşta faaliyet gösteriyor. Yeni yapılan tesisleriyle ise adeta parmak ısırttırıyor.

Henüz çok yeni olan Karesi Belediyesi’nin Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Karesispor’un kurulmasını desteklemesine ne demeli?

Böyle vizyon sahibi, geleceği gören ve spor aşığı bir belediye başkanı arkanızdaysa zaten başarının %50’si tamamdır!.

Hele ki Yücel Başkan kulübün kurulma aşamasında gençlere destek veriyorsa değmeyin keyfine...

Kulüpte basketbolun mimarı ise yine genç bir isim; Anıl Uyanık...

İngilizce öğretmeni bir spor aşığı ve basketbol sevdalısı...

7/24 basketbolun başarısı için ter dökecek olan Basketbol Şube Sorumlusu Talha Esen’i ile beraber işe koyuldu.

Önce hedeflerini belirledi. Ardından yine genç bir isim Fahri Güler’i takımın başına getirdi. İnandığı isimleri kadroya katarken; Balıkesir’in basketbol potansiyalini kullanmaya özen gösterdi ve hedefi belirlerken altyapıyı da unutmadı.

Balıkesir’de basketbolun temel direği Banvit ile iyi ilişkiler kurarak artısına artı kattı.

Kimseyle kavga etmedi, yapıcı oldu...

Tüm bunlar olurken de gerek belediye başkanı, gerekse kulüp başkanı ve yönetim kurulu bu genç ekibe sadece destek verdi; işlerine karışmadı!..

İlk yıl Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nden Türkiye Basketbol 2.Ligi’ne yükseldiklerinde bu defa arkalarına daha büyük bir gücü aldılar: Balıkesir Halkı!..

Artık tüm maçlar dolu salonda oynanırken; inançta giderek artıyordu.

İstikrar dedi Karesispor ve tüm dış diretmelere karşın Fahri Güler ve ekibi Volkan Başaran, Cengiz Türkmen ile devam dedi ikinci yılda da...

Akıllı ve nokta transferlerle gücüne güç kattı.

Normal sezonda zorlanmadan Playoff yaptılar ve Final Grubu’na attılar kendilerini. Belki çıkma baskısı belki de stresten final grubunda iş son maça kalsa da Aydın Örs, Doğan Hakyemez, Alaeddin Yakan gibi basketbolun dev isimlerini barındıran Antalyaspor’u devirerek Türkiye Basketbol Ligi’ne adım attılar.

İki yılda iki lig!.

Hiç kolay değil!.

Ama bu genç ekip zoru başardı ve çok büyük bir alkışı hak etti.

Tabii ki bu projeye en başından beri inanan ve desteklerini esirgemeyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Karesispor Başkanı Ahmet Ayan; Karesispor Başkan Yardımcısı Levent Mertoğlu ve kulüp Menajeri Özhan Yalın’ı da es geçmemek gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde; gençlere güvenerek; işlere müdahale etmeyerek başarının nasıl geleceğini dosta düşmana kanıtladılar.

Şimdi ise sırada TBL var... Diğer iki lige göre çok dişli; adeta bir kurtlar sofrası...

İnanıyorum ki bu ekip akılcı hamlelerle, ipleri başkalarına kaptırmadan ve istikrarı bozmadan adım adım Süper Lige doğru ilerleyecektir.

Ama acele etmeden, altyapıyı unutmadan ve yılmadan!..




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250