Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Yıldızoğlu'ndan genç oyunculara çağrı

Türkiye A Milli Kadın Takımı ile basının karşısına çıkan başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu'ndan genç oyunculara çağrı var.

Yıldızoğlu'ndan genç oyunculara çağrı

İstanbul ve Ankara'nın ev sahipliği yapacağı FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hazırlıklarına başlayan Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, bugün oyuncu ve teknik ekibi ile tam kadro basın mensuplarının karşısına çıktı. Oyuncu ve antrenörlerin soruları yanıtladığı bu buluşmada Ay Yıldızlıların son yıllarda kazandığı başarılarda başantrenör koltuğunda liderlik rolünü üstlenen Ceyhun Yıldızoğlu, TBF ekibi ile görüşlerini paylaştı.

-Dünya Şampiyonası’na giden yolda bu hafta çalışmalara başladık. Takımı nasıl buldunuz? Hazırlıklar nasıl gidiyor?
Uzun bir dinlenme ve tatil döneminden dönüyor çocuklar, ki biz de bunu planlamıştık. Herkesin tatil yapmasını, rahatlamasını istemiştik. Şimdi bu adaptasyon döneminde tatilden dönen oyuncularımızın ne durumda olduklarını gözlemliyoruz. Bir takım testler yapıyoruz. Sağlık durumlarını kontrol ediyoruz ki İtalya’ya gittiğimiz zaman yapacağımız idmanları daha iyi planlayabilelim. Bir sıkıntımız da yok. Ümit Milli Takım’dan dönen iki oyuncumuz da takıma katıldı. İki gün daha burada bu tespitleri yapacağız, takımı İtalya’da yapacağımız antrenmanlara hazırlayacağız, sonra da yüklenmelere devam edeceğiz.

-Söylediğiniz gibi hem Ümit Milli Takım’dan gelen iki tane oyuncu var, hem de ilk defa A Milli Takım Aday Kadrosu içinde yer alan oyuncular da var. Bir sonraki jenerasyonda milli takıma da adapte olmuş olacaklar. Onları nasıl buldunuz? Adaptasyon süreçleri nasıl geçiyor genç oyuncuların?
Tabi genç oyuncular diğer oyunculara göre buraya birazcık daha çalışıp gelmişler ki öyle olması da gerekiyor, daha hazır durumdalar ama sonuçta bu hazırlıklarını bize idmanların şiddeti arttığı zaman, turnuvalar başladığı zaman takıma verecekleri katkıyı göstermeleri gerekiyor. Buraya hak ederek geldiler, tabii ki bazı Türkiye Ligi’ni çok iyi oynamış ama burada olmayan insanlar hak etmedi anlamına gelmiyor. Takımdaki pozisyonlara göre oyuncu çağırıyoruz.

Bugün Türk Milli Takımı burada toplanıp Dünya Şampiyonası hazırlıklarını yapıyor ama daha önceden bu takımın oluşmasına, çok büyük hedefler yakalamasına izin veren oyuncuların bir kısmı burada yok maalesef.  Son durumlarıyla ilgili olabilir, takımdaki değişimden dolayı olabilir. Sizin vasıtanızla bu ülkeye, milli takıma hizmet etmiş ama burada olmayan tüm oyunculara gerçekten teşekkür etmek istiyorum.

-Elinizde derin bir oyuncu kadrosu var topladığınız hatta alamadığınız oyuncular da var söylediğiniz gibi. İlk kez A Milli Takım aday kadrosuna giren genç oyuncular içerisinde sürpriz yapıp son on ikiye kalacak isimler olabilir mi? Bir sürpriz görebilir miyiz?
Sürprizin olması için ortaya çıkması lazım. Çağırdığımız oyuncuların hiçbirinden sürpriz beklemiyoruz, onlardan beklediğimiz şey bu on ikinin içine girebilmeleri için gerekli olan adaptasyonu göstersinler, mücadeleyi göstersinler ve karşılığını alsınlar. İnşallah kimse de sürpriz yapmaz, biz çıksınlar ve mücadele etsinler istiyoruz.

-Kura çekiminde grupları değerlendirmenizi istemiştik sizden.  O günden bugüne aynı grupta yer aldığımız takımlar aday kadrolarını açıkladılar, gelmeyen oyuncular oldu. Bugün rakip takımlardan Fransa,  Mozambik ve Kanada’nın aday kadrolarına baktığınızda bir kez daha grubu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bir değişiklik olmadı, sonuçta takımlar kadrolarında bir değişiklik yaptığı zaman, zorunlu değilse eğer, daha iyi olsun diye yapıyorlar. Ya çok daha yeteneklisini getiriyorlar, ya da çok daha dinamik, sağlıklı bir oyuncuyu sokuyorlar rotasyon genişlesinler diye.  Ben gerek Fransa, gerek Kanada ve diğerlerine baktığım zaman hala bizim için çok dikkat edilmesi gereken, iyi hazırlanılması gereken rakipler olarak görüyorum.  Biz de hazır olmaya çalışacağız.

-Özellikle Kanada ve Fransa’da WNBA’de olan oyuncuları nedeniyle tam kadro olarak daha geç çalışmaya başlayacaklar. Bizim tam kadro olarak çalışmalara daha erken başlama gibi bir şansımız var. Bu durum gruptaki dinamikleri nasıl etkileyecek sizce?
Tabii ki bizim için olumlu olacağını düşünüyorum. Ben şu anda sadece hazırlık döneminde kendi çalışma düzeyimizi ve işlerin nasıl gittiğini kontrol edebilme şansına sahibim. Çünkü her ülkenin kendine göre bir takım prensipleri var. Mesela İspanya henüz toplanmadı, yarın toplanacaklar diye biliyorum. Her ülke kendine göre, kendi elindeki oyuncu yapısına göre kamp tarihi ve antrenman planlaması yapıyor. Benim kontrol edebileceğim, gözlemleyebileceğim yer milli takım. Diğer takımları bilemiyorum onu ancak turnuva günü geldiği zaman göreceğiz.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250