Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

U23 Genç Millilerimiz Dünya İkincisi

Kanada’nın Toronto şehrinde gerçekleştirilen Dünya 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’na katılan Türkiye Tekerlekli Sandalye U23 Genç Milli Basketbol Takımı, finale dek yenilgisiz sürdürdüğü turnuvadaki başarılı yolculuğunu gümüş madalya ile taçlandırarak yurda dönüş yaptı.

U23 Genç Millilerimiz Dünya İkincisi

A Grubu'nu yenilgisiz lider bitiren Milli Takım Baş Antrenörü Kemal Okur yönetimindeki takım; çeyrek finalde Fransa’yı 60-54, yarı finalde ise Avusturya’yı 60-52 mağlup ederek finale yükseldi. Altın madalya mücadelesinde karşılaştıkları İngiltere’yi daha önce Avrupa Şampiyonası’nda hem grupta, hem finalde yenerek şampiyonluğa ulaşan Ay-Yıldızlılar bu kez müsabakayı 54-43 kaybetti ve turnuvayı gümüş madalyayla tamamladı.

Şampiyona boyunca T.C. Toronto Başkonsolosluğu yetkilileri ve Toronto’daki gurbetçi vatandaşların yoğun desteği ile mücadele eden takım, Dünya Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda daha önce ülke olarak yakalanan dünya beşinciliği unvanını, bu kez dünya ikincisi olarak geçmiş oldu.
 
Yurda büyük gururla dönen millileri Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Spordan Sorumlu Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve ailelerin de aralarında yer aldığı kalabalık bir grup karşıladı.

Tekerlekli Sandalye U23 Genç Milli Basketbol Takımı’nı Atatürk Havalimanı’nda karşılayan Cumhurbaşkanı Spordan Sorumlu Başdanışmanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu takımı kutladıktan sonra gerçekleştirdiği konuşmasında “Dünya Şampiyonası’nda final oynayarak basketbolda küresel başarılarımıza bir yenisini ekleyerek, bizlere büyük gurur yaşatan U23 Genç Milli Takımımızı kutluyorum. Kazandıkları gümüş madalya ve dünya ikinciliği ülkemiz için çok değerli. Tüm oyunculara ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk karşılamadaki konuşmasında “Bu başarımızdaki en büyük etken geleceğe yani çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır. Takımımız önce Avrupa Şampiyonu akabinde basketbolda son derece güçlü olan on iki ülke arasından sıyrılarak dünya ikincisi oldu. Bu başarının önümüzdeki yıllarda artarak meyvelerini vereceğine inanıyoruz” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250