Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-09-2018 ALT YAPI

TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nın Üçüncüsü Fenerbahçe

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği'nin düzenlediği TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nın ikinci gününde Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında üçüncülük maçı oynandı. Sarı-Lacivertli takım sahadan 98-92 galip ayrılan taraf oldu.

TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nın Üçüncüsü Fenerbahçe
Karşılaşmaya Anadolu Efes üçlük isabeti bularak başladı. Fenerbahçe boyalı alandan bulduğu sayılarla maçta üstünlüğü eline geçirmeyi başardı. Anadolu Efes üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle oyunda kaldı ve ilk periyot 25-21’lik Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci çeyreğe Tarık Sezgin’in boy avantajıyla içeriden bulduğu sayılarla başlayan Anadolu Efes, çeyrek başında üstünlüğü eline geçirdi. Karşılıklı skorlarla geçilen periyotta Efes, farkı bulduğu iki üç sayılık isabeti ve serbest atışlarla yakaladı. Böylece soyunma odasına 46-41’lik skor üstünlüğüyle gitti.
 
İkinci yarıya yüksek isabet oranıyla başlayan taraf Fenerbahçe oldu ve üstünlük tekrar el değiştirdi. Üçüncü çeyrekt oyun temposunu düşürmeyen Fenerbahçe son periyoda 72-68 üstünlükle girdi. Oldukça çekişmeli geçen son periyotta üstünlük sık sık el değiştirdi. Efes, Mustafa Kurtulmuş’un sayılarıyla oyuna tutunsa da son bir dakikaya 94-91 geride girdi. Efes’e Ege Tırpancı ile cevap veren Fenerbahçe maçı 98-92 kazandı ve Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nda üçüncülük kupasının sahibi oldu.
 
Anadolu Efes’te Mustafa Kurtuldum’um 23 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmazken, Fenerbahçe cephesinde 28 sayı, 7 ribaund ve 4 top çalma ile oynayan Efe Ergi Tırpancı maçın oyuncusu seçildi.
 
Anadolu Efes Baş Antrenörü Murat Mermi'nin Açıklamaları
 
98-92’lik mağlubiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Baş Antrenörü Murat Mermi mağlubiyetten memnun olmadıklarını belirtirken turnuvanın da önemine değindi.
 
"Fenerbahçe maçından sonra turnuvanın önemini anladık. Milli takımdaki oyuncularımız bize daha geç katıldığı için biraz yorgunuz. Çok kısa sürede hazırlandık. TÜBAD’a bu turnuva için teşekkür ediyoruz. Fakat dediğim gibi hazırlık dönemini pek iyi geçirmedik. Herkesi tebrik ediyorum."
 
Anadolu Efes'in genç oyucusu Ömercan Yılmaz da turnuva için yeterince hazır olamadıklarını söyledi ve turnuvaya davet edildikleri için teşekkür etti.
 
Fenerbahçe Baş Antrenörü Serhan Aydanarığ'ın Açıklamaları
 
Turnuvayı üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe’de Koç Serhan Aydanarığ iki tarafı da tebrik etti ve TÜBAD’a teşekkür etti.
 
"Turnuva boyunca sert takımlarla oynadık, bu önemliydi. Burada iyi bir hazırlık turnuvası geçirdik. Savunma hakkında bir şey demek istemiyorum ama hücumda çok çaba sarf ettik. İyi mücadele ettik, daha sert bir takım olmak istiyoruz."
 
Maçın oyuncusu Efe Tırpancı da kendileri için iyi bir hazırlık dönemi olduğunu ve bu turnuvanın sezon öncesi önemli olduğunu söyledi.



Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ALT YAPI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250