Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-09-2018 ALT YAPI

TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nın Şampiyonu Darüşşafaka

TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nın finali Darüşşafaka ile Tofaş arasındaki mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmayı 85-81 kazanan Darüşşafaka, şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası'nın Şampiyonu Darüşşafaka
Final maçına Darüşşafaka oldukça hızlı başladı. Denizhan Ene'nin bulduğu sayılarla skorda üstünlüğü yakalayan Daçka, takım halinde de 16’da 11 isabet oranıyla oynadı. Skor bulmakta zorlanan TOFAŞ ise çeyrek sonunda biraz daha ritim bularak farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Maçın ilk periyodunu Darüşşafaka 27-18 üstünlükle tamamladı.
 
İkinci periyotta iki takım da üç sayı çizgisinin gerisinden istediği isabetleri bulamadı. İçeriden gelen karşılıklı basketlerle geçen periyotta Mert Akay çeyrekte bulduğu 9 sayıyla Darüşşafaka’nın üstünlüğünü korumasını sağladı. İlk yarının sonlarına doğru sertliğini arttıran TOFAŞ, bir ara farkı 6 sayıya kadar indirmeyi başarsa da soyunma odasına 47-38 mağlup gitti.
 
 
İkinci yarı başında TOFAŞ’ta Emirhan Merdin iki buçuk dakikada bulduğu 8 sayıyla takımını sırtladı. Eray Duryamaz’dan da takım arkadaşına destek geldi ve fark 4 sayıya kadar indi. TOFAŞ’a cevabı ise Mert Akay üst üste bulduğu basketlerle verdi. Üçüncü çeyrek 67-56 Darüşşafaka üstünlüğü ile tamamlandı.
 
Mert Akay son çeyrekte de takımını sırtlamaya devam etti ve karşılaşmayı 30 sayıyla tamamlayarak maçın en değerli oyuncusu seçildi. TOFAŞ son periyotta yeterince direnç gösteremeyince skorda da rakibini yakalayamadı. Darüşşafaka maçı 85-81’lik skorla kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.
 
TOFAŞ’ta Atacan Atsüren 27 sayıyla oynadı. Emirhan Merdin onu 17 sayıyla takip etti.
 
Darüşşafaka Baş Antrenörü Semih Uslu'nun Açıklamaları
 
Final maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Darüşşafaka Baş Antrenörü Semih Uslu, şampiyon oldukları için gururlu olduklarını belirterek bu turnuvanın bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.
 
"Lig öncesinde kupayla başlamak artı bir motivasyon. Kadromuzda kayıplar olmasına rağmen çocuklar her geçen gün çok daha iyi çalışmaya devam ediyor. Turnuva genelindeki basit top kayıpları canımızı sıktı. Yine de turnuvayı kupayla taçlandırdığımız için çok mutluyuz. TÜBAD’a bu turnuva için teşekkür ederim."
 
Maçın en iyi oyuncusu seçilen Mert Akay da rakibini tebrik etti ve top kayıplarına değindi.
 
"TOFAŞ’ı tebrik ediyorum. Bugün çok iyi oynadığımızı düşünmüyorum. 20 top kaybı yaptık. Buna rağmen takım olarak oynamaya devam ettik ve şampiyon olduk."
 
TOFAŞ Baş Antrenörü Erhan Toker'in Açıklamaları
 
Final maçında gelen mağlubiyetin ardından Erhan Toker maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Verimli bir turnuva olduğunu söyleyen Toker, iyi bir sezon geçirmek istediklerini söyledi.
 
"Turnuva için TÜBAD’a teşekkür ediyorum. Çok faydalı bir turnuva oldu. Dün iyi oynamıştık fakat bugün biraz dünün verdiği rehavetle birlikte kötü başladık ve toparlayamadık. Güzel bir lig geçirmek istiyoruz.”
 
Oyuncu Atacan Atsüren de verimli bir turnuva geçirdikleri ve kendilerini performanslarını gördükleri söyledi.



Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ALT YAPI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250