Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

TB2L LİG KURULU YAPILDI

Türkiye Basketbol 2. Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

TB2L LİG KURULU YAPILDI

Polat Renaissance Otel Balo Salonu’nda saat 15:45’te başlayan Türkiye Basketbol 2. Ligi 2014-2015 Sezonu Lig Kurulu Toplantısı’na, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ve TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş katıldı.

Takım temsilcileri olarak Akhisar Belediye Genel Menajeri Rıza Çakır, Aliağa Gençlik Genel Menajeri Birtan Saka, Ankara DSİ ERA Genel Sekreteri İbrahim Şahin, Aşut Mersin Kulüp Başkanı Fatih Aşut, Best Balıkesir Kulüp Başkanı Gafur Çoymak, Final Gençlik Genel Menajeri Uğur Özmen, Gediz Üniversitesi Genel Menajeri Kaan İşbilen, İstanbul DSİ Basketbol Şubesi Başkanı Hacı Altunbaş, İTÜ Genel Menajeri Tamer Vardarlı, Melikşah Üniversitesi Genel Menajeri Orçun Topçu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Menajeri Melahat Aydın, Gelişim Koleji Genel Menajeri Namık Yazlar, Pertevniyal Gençlik Kulüp Başkanı Yılma Çantay ve Tüyap Büyükçekmece Basketbol Kulüp Başkanı Ahmet Bayraktar lig kurulu toplantısında yer aldılar.

Açılış konuşmasını yapan TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, “Dünyanın en kaliteli ikinci ligine sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ligimiz, Avrupa’daki birçok birinci ligin de üzerinde,” dedi. Gerek salonların kalitesi gerek oyun kalitesi ile bunun daha da ileriye taşınmasının amaçlanması gerektiğini söyleyen Arısan, tüm takımlara önümüzdeki sezon için başarılar diledi.

Geçtiğimiz sezonun seyir zevki açısından çok üst düzeyde olduğunu dile getiren TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, tüm takımlara teşekkür ederken TB2L’nin yeni takımlarına da “Hoş geldiniz,” dedi. “Daha iyisini nasıl yapabiliriz, diye proje üretmemiz gerekiyor,” ifadelerini kullanan Özgümüş, daha fazla Türk oyuncu yetiştirmenin ve Türk insanının basketbolu daha fazla sahiplenmesinin hedeflenmesi gerektiğini belirtti.

Toplantının ilk gündem maddesi 2014-2015 sezonunun lig takvimi olurken, Federasyon Kupası’nın düzenleneceği iller konusunda da fikir alışverişi yapıldı. Sonrasında TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Türkiye Basketbol 3. Ligi’nin kurulması ve takımların alt liglere aynı isimle katılarak altyapı oyuncularıyla mücadele edebilmesinin planlandığını aktardı ve önümüzdeki sezon salonlarda dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

Sonraki bölümde takım temsilcileri taleplerini dile getirirken, ana konulardan birisi Play-Off sisteminin yeniden şekillendirilmesi ile ilgili görüşler oldu. Takım temsilcileri normal sezonu birinci bitirenin direkt Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesi konusunda fikir birliğine vardı. TB2L'den BBL'ye 2 takım çıkması aynı kalırken TB3L'ye üç yerine iki takım düşeceği belirtildi. Federasyon Kupası'nın 22 Eylül'de, ligin ise 10 Ekim'de başlayacağı bildirildi.
 


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250