Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu Kura Çekimi 2 Şubat’ta

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu Kura Çekimi 2 Şubat’ta

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu Kura Çekimi 2 Şubat’ta

Play-off turunda Türkiye’den Pınar Karşıyaka, Tofaş ve Türk Telekom’unda yer alacağı play-off turu kura çekimi ise 2 Şubat Salı günü TSİ 18.00'de İsviçre’deki Patrick Baumann Basketbol Evi'nde gerçekleştirilecek.

Play-off turunun kura çekimi http://www.championsleague.basketball/ adresinden canlı yayımlanacak.

Tur atlayan 16 takım, play-off turunun kura çekimi için, normal sezon gruplarındaki derecelerine göre sıralandı ve kura çekimindeki yerleri bu sıralamaya istinaden belirlenecek. Normal sezon gruplarını ilk bitiren takımlar birinci torbada, ikinci sırada bitiren takımlar da ikinci torbada yer alacak. Buna göre Türk takımlarından Tofaş ve Türk Telekom birinci, Pınar Karşıyaka ise ikinci torbada kura çekimine katılacak.

Play-off turunda mücadele edecek 16 takım maçlarını, her birinde dört takımın yer aldığı dört grupta oynayacak. Takımlar, rövanş usulü sistemde (üç iç saha, üç deplasman) 6 maç oynayacak ve her gruptaki ilk iki takım, 2021 Mayıs ayının ilk haftasında oynanacak Sekizli Finale katılmaya hak kazanacak.

Play-off turu karşılaşmaları 2-3 Mart 2021'de başlayacak ve 6-7 Nisan 2021'de sona erecek. Güncellenen maç takviminin tamamı play-off turu kura çekimi sonrası duyurulacak.

Kura çekimi ikinci torba ile başlayacak. Kurada ilk önce, normal sezon grubunu ikinci sırada tamamlayan 8 takım belirlenecek ve uygun gruba yerleştirilecek. Kura çekimine birinci torba ile devam edilecek. Normal sezon grubunu ilk sırada tamamlayan 8 takım tek tek, bir sonraki uygun gruba yerleştirilecek. Bu süreç, dörder takımlı dört grup belirlenene kadar tekrarlanacak.

Kura kısıtlamaları

Normal sezonda aynı grupta yer alan takımlar birbirleri ile eşleşemeyecek. Aynı ülke takımları ise birbirleri ile eşleşebilecek.

Her gruptaki ilk iki takım, play-off karşılaşmaları tamamlandıktan sonra, Sekizli Final’e (5-9 Mayıs 2021) yükselecek. Bu duyurudan sonraki hafta kura çekimi yapılarak, Sekizli Final eşleşmeleri belirlenecek. Sekizli Final’in oynanacağı yer Nisan ayı başında duyurulacak.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250