Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri Çin'e yenildi

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, İstanbul’daki ikinci hazırlık maçında Çin’e 74-71’lik skorla yenildi.

Potanın Perileri Çin'e yenildi

Taraftarının da desteğiyle son periyoda dört sayılık avantajla giren Ay-Yıldızlı ekip, son topa kadar giden maçta ikinci galibiyet fırsatını değerlendiremese de mücadelesi ve hırsıyla taraftarın takdirini topladı. Kırmızı-Beyazlı ekipte en skorer isim 16 sayı üreten Pelin Derya Bilgiç olurken, Tilbe Şenyürek 12, Cansu Köksal 11 sayılık katkı verdi. Çin’de ise 6’da 4 üçlük isabetiyle 18 sayı atan Xue Meng Wang, karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu.

Maça Pelin, Funda, Melis, Tilbe ve Gizem beşiyle başlayan milliler, ilk periyodun ilk bölümünde hücumda aradığı ritmi bulamayıp 14-6 geriye düşse de kalan bölümde Pelin ve Funda’nın sayılarıyla toparlanarak ilk 10 dakikayı 19-15 geride tamamladı. İkinci periyotta boyalı alanda Gizem Başaran’ı iyi kullanan Ay-Yıldızlılar, Wang’ın art arda üçlük isabetlerine engel olamayınca öne geçme şansını kullanamadı ve Çin ilk yarıyı 34-30’luk skorla önde tamamladı. Üçüncü periyotta hücumda Tilbe’nin de devreye girmesiyle hareketlenen Potanın Perileri, savunma direncini ve sertliği arttırarak 25. dakikada skoru 42’de eşitledi. Cansu Köksal’ın yayın gerisindeki skorer oyunu ise momentumu Türkiye lehine çeviren kırılma anlarından biri oldu ve Ay-Yıldızlı ekip, bu bölümü 53-49 galip tamamladı. Son beş dakikasına 61-61’lik skorla girilen maçın final bölümünde Çin hücum ritmini korurken, A Milliler hücumda organize olmakta zorlandı ve oyunun son saniyelerine Çin 72-71’lik üstünlükle girdi. Son bölümde hata yapmayan Uzakdoğu ekibi, tam saha baskıdan sıyrılıp bulduğu basketin hemen ardından son topta Tilbe Şenyürek’i iyi savununca 74-71’lik skorla kazanan taraf oldu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250