Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Pota'nın Perileri Çekya'da 3 maç yapacak

22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı; Çin, Çekya ve Romanya ile oynayacağı hazırlık maçları için Çekya’ya gitti.

Pota'nın Perileri Çekya'da 3 maç yapacak

Eylül ayında İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek Dünya Kupası’nın B Grubu’nda Arjantin, Avustralya ve Nijerya ile tur mücadelesi vermeye hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık kampının ikinci etap çalışmaları kapsamında Çekya’nın Karlovy Vary kentine gitti. Potanın Perileri, Karlovy Vary’ye geçerek ilk antrenmanını gerçekleştirdi. 14 kişilik kadroda Antalya kampında yer alan Derin Yaya ve Sinem Ataş’ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Gizem Sezer, Gizem Yavuz ve Özge Yavaş yer almadı.

Ene: Ne Kadar İyi Hazırlandığımızı Görmek İstiyoruz
A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri ZeynepGül Ene, Antalya’daki kampın çok verimli geçtiğini ve Çekya’daki bu turnuvanın, takımın mevcut durumunun tespiti açısından önemli olduğunu söyledi. Ene, ‘’Antalya’da yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Eylül’e dek vaktimiz olduğu için kuvvet çalıştığımız, yoğun bir yüklenme dönemindeyiz. Buradaki kadroda Antalya’dan farklı olarak Gizem Sezer, Gizem Yavuz ve Özge Yavaş, devam eden tedavileri nedeniyle yer almayacaklar. Onların haricinde Derin Yaya ve Sinem Ataş da kadrodan ayrılan isimler oldu. 7 Mayıs’tan bu yana devam eden çalışmalarımıza 8 Temmuz’a dek bu kadroyla devam edeceğiz. Burada oynayacağımız üç maçın yanı sıra İstanbul’a döner dönmez Çin’le oynayacağımız iki hazırlık maçı, takımımızın teknik ve fiziki açıdan ne noktada olduğunu göstermesi açısından son derece önem arz ediyor olacak. Eksiklerimize rağmen geniş bir kadromuz var. Buraya 14 kişi geldik ve tüm maçlara bu 14 oyuncumuzla çıkıp, tüm oyuncularımıza süre vererek performanslarını görmek istiyoruz.’’ sözlerine yer verdi.

Memnun: Önemli Bir Sınavdan Geçeceğiz
A Milli Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekrem Memnun ise Çekya’da düzenlenen turnuvanın, oyuncular için önemli bir sınav olacağını ifade etti. Memnun, ‘’Antalya’daki kampı bir gelişim kampı olarak planlamıştık. Bu bağlamda oyuncularımızla kuvvet, çabukluk ve fundamental çalıştık. Bununla birlikte oyuncularımızın milli maç deneyimlerini pekiştirmek amacıyla bir hazırlık maçları süreci organize ettik. Bu turnuvada hangi oyuncumuzdan nasıl bir katkı alabileceğimizi daha net görüyor olacağız. İyi çalıştık, ancak bugüne kadarki süreç kişisel gelişim ağırlıklıydı. Burada takım olarak da iyi bir performans sergileyeceğimizi ümit ediyorum’’ diye konuştu.

Potanın Perileri, Çekya’daki turnuvada sırasıyla Çin, Çekya ve Romanya ile karşılaşacak ve 22 Haziran Cuma günü yurda dönerek 25 Haziran günü oynanacak Çin maçı için İstanbul’da kampa girecek.

Ay-Yıldızlılar’ın KV Arena’da oynayacağı Çekya’daki maç programı şöyle:

19 Haziran Salı
TSİ 17:30 Türkiye – Çin

20 Haziran Çarşamba
TSİ 20:00 Çekya – Türkiye

21 Haziran Cuma
TSİ 17:30 Romanya – Türkiye

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250