Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

14-08-2016 OLİMPİYATLAR

Potanın Perileri 2.uzatmada Brezilya'yı geçti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'bda son maçına çıkan A Milli Kadın Takımı, ev sahibi Brezilya'yı iki uzatma sonunda 79-76'lık skorla mağlup etti.

Potanın Perileri 2.uzatmada Brezilya'yı geçti

Gruptaki son maçımızda ev sahibi Brezilya karşısında maça her zaman olduğu gibi etkili bir savunma ile başladık. Sert savunmamız karşısında Brezilya sayı bulmakta zorlanırken hücumda Nevriye’nin isabetli atışlarıyla bir anda 8-2 öne geçtik. Ancak daha sonra atışlarımızın isabet oranı düşünce seyirci desteği ile de moral bulan Brezilya, çemberimiz altından ürettiği sayılarla önce skoru dengeledi. Ardından da çeyreğin bitimine 3 dakika kala 11-8 öne geçti. Ekrem Memnunun molasının ardından savunmamızı yeniden toparlamaya çalıştık fakat hücumdaki yüzdemizi yine yükseltemedik. Ribauntlarda da sorun yaşayınca istediğimiz düzeni bir türlü kuramadık. Bundan yararlanan Brezilya ilk çeyreği 15-8 önde bitirmeyi başardı. 

İkinci çeyreğin başında hücumda Lara ve Birsel’in bulduğu sayılarla biraz hareketlenir gibi olduk. Ancak savunmada rakibin uzunlarını kontrol etmekte güçlük çekince Brezilya çember altından sayı üretmeye devam etti. Buna karşın biz hücumda isabetsiz atışlarımızı sürdürdük. Bir de gereksiz top kayıpları yapıca ev sahibi takım bundan yararlandı ve 14. dakikada farkı çift hanelere taşıdı 25-13. Kötü gidişi durdurmak isteyen Ekrem Memnun bir mola daha almak zorunda kaldı. Ancak hücumumuz bir türlü düzelmedi en basit çember altı atışları bile  kaçırdık. Ribauntları rakibe teslim ettik ve Brezilya zaaflarımızdan yararlanıp skor üretmeyi sürdürünce 17. dakikada durum 31-13 oldu. Sonra Olcay’ın hücum etkinliğini artırmasıyla biraz toparlandık ama rahat oynayan Brezilya’nın atışlarına engel olamayınca ilk yarıyı 36-20 geride kapattık.

İlk yarıda şut yüzdemiz çok düşük kaldı. 2 sayılık atışlarda 21'de 4 isabet, yüzde 19 gibi son derece düşük bir yüzde yakaladık. 3 sayılık atışlarda  12'de 4 gibi  bir isabet bulduk. Ribauntlarda Brezilya 26'ya 16 üstünlük sağlarken Brezilya'nın 12 asistine ancak 4 asist ile karşılık verebildik. 

''Üçüncü Çeyrekte Oyuna Döndük''
İkinci yarıya da yine sorunlu başladık. Bu kez hücumumuz biraz toparlandı. Ama savunmada çember altımıza iyi giren Clarissa Santos’u durdurmakta sıkıntı çekince ev sahibi Brezilya yine skoru sürüklemeye devam etti. Şebnem’in kritik atışı ile 25. dakikada skoru 45-32 ye getirdik. Hücumda isabetsiz atmamıza rağmen ribauntları  dengeleyince savunma etkinliğimiz biraz arttı  ve 27. dakikada farkı  tek hanelere indirdik 45-36.  Sertleşen savunmamızda Işıl kaptığı toplar bizi umutlandırdı. Yorulan Brezilya takımı giderek daha fazla hata yapınca fark eridi ve çeyrek 47-41 Brezilya’nın üstünlüğü ile noktalandı.

''60-60''
Son bölüme yine sert savunma ile başladık. Bu kez rakibin çember altına girmesine izin verdiğimiz gibi dış atış tehdidini de azalttık. Özellikle Işıl’ın etkili savunmasına Lara ve Nevriye’nin gayreti eklenince ev sahibinin hücum  düzeni bozuldu. Rakibin faul problemine girmesinden de yararlanarak Lara’yı  daha etkin kullanmaya başladık ve 34. dakikada skoru 48-48 olarak dengelemeyi başardık. Şebnem in üst üste isabetli üçlükleri gelince  bitime 4 dakika kala 56-50 öne geçmeyi başardık. Işıl ın başlattığı sert savunmamız karşısında şut isabet oranı düşen Brezilya önünde ribaunt hakımiyetini de kurunca oyunun kontörlü tamamıyla elimize geçti ve fark 7 sayıya kadar çıktı. 57-50. Üst üste iki  top kaybı yapınca biraz telaşlandık. Ama Sanders, Işıl ve Nevriye yine oyuna ağırlıklarını  koydular. İşte bu noktada gelen  sportmenlik dışı faul dengemizi bozup Işıl ile bir de boş turnikeden yararlanamayınca  bitime 47 saniye kala skor bir kez daha 60-60 olarak dengelendi. Lara ile hücumu kullanamadık. Işıl’ın 9 saniye kala topu değerlendiremeyince normal süre 60-60 sonuçlandı.

''İkinci Uzatma''
Uzatma bölümüne Nevriye ile faul atışları kaçırıp üst üste top kayıpları yaparak başladık. Savunmamızda rakibin etkili ismi Santos’u durdurmakta güçlük çektik. Hücumda kritik aşıları değerlendiremeyince bitime 1.27 kala Brezilya pota altımızdan bulduğu sayılarla  68-63 öne geçti. Işıl ile cevap verdik. Nevriye 5 faul ile oyun dışı kaldı. Rakip faul atışlarını değerlendirdi. Birsel’in üçlüğü ile farkı bitime 45 saniye kala 2 sayıya indirip durumu 70-68 e getirdik. Işıl bir top daha kapıp beraberliği sağladı. Savunma ile son hücumu onlara yaptırmayıp son topu kullanma hakkını yakaladık. Şaziye’nin üçlüğü kaçında uzatma da 70-70 sonuçlandı ve maç bir kez daha uzadı.

''Müthiş Galibiyet''
Nefeslerin kesildiği maçın ikinci uzatma bölümünde de sahada kıran kırana bir mücadele vardı. Başlarda yine isabetsiz atışlar yaptık. Ancak Lara  ile ribaunt aldık. Onun ve Işıl’ın faul atışları ile Brezilya’ya yanıt verdik. Çekişme son ana dek sürdü. Işıl top taptı sayı buldu. Bu kez onlar cevap verdi. Maçın kahramanı Işıl çok kritik ribaundu aldı kendisine yapılan faul atışlarını  kaçırınca son 26 saniyeye 77-76 önde girdik. Mola dönüşü Şebnem ile Brezilyayı hataya zorladık. Son çare olarak Lara ya faul yaptılar. Lara ikisini de sayıya dönüştürdü. Brezilya’nın son atışı kaçınca Milliler maçı 79-76 kazandı.

Millilerimizin, Brezilya karşısında oluşan istatistikleri şu şekilde:

a milli kadin takim brezilya galibiyet ist


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER OLİMPİYATLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250