Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

OKERMAN: TAKIM SAVUNMASINI ÖN PLANDA TUTACAĞIZ

Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçında Rusya’yı 53-47’lik skorla mağlup eden Ay Yıldızlılarımızda Baş antrenör Erman Okerman, turnuva boyunca takım savunmasını ön planda tutacaklarını söyledi.

OKERMAN: TAKIM SAVUNMASINI ÖN PLANDA TUTACAĞIZ

A Grubu’nda yer alan ve ilk maçında Rusya karşısında 47 sayı yiyerek galibiyete uzanan Ümit Kız Milli Takımımızda Baş antrenör Erman Okerman, “Biz zaten savunmayla var olan bir takımız. Savaşarak kazanan bir ekibiz. Rakibimizi düşük şut yüzdesinde ve 47 sayıda tuttuk. İstanbul Turnuvası’nda Rusya ile oynadığımız iki maçta da rakibimizden 15-16 ribaund eksik almıştık. Bu konuda avantajları vardı. Ancak biz, dün iyi bir performans sergiledik. Kısacası savaşarak bu eksikliğimizi giderdik. Fizik sorununu hallettiğimizde de farkı bir ara 13 sayıya kadar çıkarttık. İlk gün oynanan maçlarda bazı sorunlar olabilir. Sonuçta yeni bir salonda oynadık. Ancak Çek Cumhuriyeti karşısında daha iyi oynayacağız” dedi.

Ay Yıldızlılarımız gibi turnuvaya galibiyetle başlayan ve ilk maçında Belçika’yı 71-64’lük skorla mağlup eden Çek Cumhuriyeti’nin basketbol kültürüne sahip bir takım olduğunu belirten Okerman, “Rakibimiz Çek Cumhuriyeti hafife alınacak bir takım değil. Kültüründe kadın basketboluna değer veren ve yatırım yapan bir ülke var. Rusya’dan farkları ise ‘size’ olarak büyük değiller. Ayrıca bire birler ve dışarıdan atışlarla oyun içerisinde var oluyorlar. Bizim bugün oynayacağımız karşılaşmada rakibe adapte olmamız gerekiyor. Ayrıca, rakibimizin de ne yaptığını bilerek basketbol oynamalıyız” diye konuştu.

Belçika karşısında 8/9 isabetle 22 sayı üreten Kamila Hoskova’yı takım savunmasıyla durdurmayı planladıklarını kaydeden Erman Okerman, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz takım olarak iyi savunma yapan bir ekibiz. Rakibimizin özel skorerleri olduğunda da takım savunması prensibimizi koruyoruz. Adam adama kalıp, diğer dört oyuncunun da gözü en özel skorer isimde kalıyor. Şuan takım savunmamızın durumu iyi. Bu nedenle iyi giden bir sistemi bozmayı doğru bulmuyorum”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250