Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Memnun: En büyük beklentimiz, oyun düzenlerini tamamen oturtmak

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren A Milli Kadın Takımımızda Başantrenör Ekrem Memnun, çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Memnun: En büyük beklentimiz, oyun düzenlerini tamamen oturtmak

Slovenya’nın Kranjska Gora şehrinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, kampla ilgili olarak beklentilerini şu yönde aktardı:
“Geriye dönüp baktığımızda takımda bir çok tecrübeli oyuncu var. Ayrıca takıma yeni oyuncular da katıldı. Bundan önce, daha az süre ve sorumluluk almış oyuncular için iki aylık bir kamp yapmıştık. O kampta hem oyuncularla hem de o kampta olmayan ama eskiden kadroda olup daha çok sorumluluk alan oyuncuların takım anlayışı seviyesini aynı düzeye getirmek için çok çaba harcadık. Takımın kültürüyle ilgili de çok çalışma yaptık. Şimdi en önem verdiğimiz kamp dönemine geldik. En büyük beklentimiz, oyun düzenlerini tamamen oturtmak. Zaten belirli bir düzeni ve oyun anlayışını geliştirdik. Bunu biraz daha geliştirmek ve parlatmak istiyoruz. Kondisyonumuzu en üst noktaya getirmek bir diğer hedefimiz. Çünkü kondisyon kısmına çok önem veriyoruz. Bugüne kadar bizim gördüğümüz, basketbolda teknik anlamda iyi mücadele ettik. Ama bazen fiziksel olarak sıkıntı yaşadık. Bu elbette bir günde düzelecek bir şey değil. Oyuncuların fitnes için yaşam anlayışı geliştirmeleri lazım. Daha önce bunun temellerini atmıştık. Şimdi en ağır şekilde tempoyu arttırıp turnuvaya gitmek istiyoruz.”

“Hepimiz Çok Umutluyuz”
Kranjska Gora’daki kamp ortamının izole olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Ekrem Memnun, “Burada çalışmak ve dinlenmekten başka bir şey yapmıyoruz. Zaten ortam da buna çok müsait. Oyuncuların katılımı bugüne kadar çok iyiydi. İlk antrenmanlarımızı tamamladık ve mükemmel çalıştık. Ancak bu işlerin sonu önemli. Yorgunluk arttıkça hem mental hem de fiziksel anlamda oyuncuların gösterecekleri reaksiyon ve direnç, bizim ne olacağımızı belli edecek. Hepimiz çok umutluyuz. Bu kamp dönemini çok iyi geçirmek ve çok da iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz.” dedi.
TBF-EkremMemnun_09082018_00001
Dört önemli turnuvada A Milli Kadın Takım’ın başında görev yaptığını söyleyen tecrübeli antrenör, yaşadıklarını ve bu organizasyonlarda elde ettiği birikimleri şu şekilde aktardı:

“Oyuncularla da ekiple de bu durumu konuşuyorum. Olimpiyat Elemelerinde çok başarılı olduk. Diğer turnuvalara baktığımızda, katıldığımız iki Avrupa Şampiyonası’nda 16 maç yaptık ve 13 galibiyet aldık. Ancak bu 13 galibiyetle madalya kazanamadık. Bir geçiş süreci ve söylenecek bir şeyler var ama madalya alan takımların bizden daha fazla mağlubiyet aldıklarını gördük.”

Bu turnuvalarda çok iyi oyunlar oynadıklarına inandığını da belirten Memnun, “Takımla katıldığımız ilk turnuva, ilk milli takım turnuvamdı ve açıkçası benim için de zordu. Oyuncular açısından bakacak olursak, yeni bir düzen anlayışı oluştu. 10 maçın 8’ini kazandık. Geçen organizasyonda da 6 maçın 5’ini kazandık. Ancak çeyrek final maçlarını ne yazık ki iyi oynayamadık. İki maçta da skor olarak öndeyken, istemediğimiz sonuçlarla maçlar bitti” açıklamasında bulundu.

“Mükemmellik Bu Kampta En Önemli Şey”
Kadroda oluşan değişikliklerle ilgili de bilgi veren A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, “Daha büyük sorumluluklar alan arkadaşlarımız takımdan ayrıldılar. Onlar bu takım için büyük görevler yapmışlardı. Şimdi başka arkadaşlarımızın başka sorumlulukları olacak. Mükemmellik bizim için bu kampta en önemli şey. Bir noktaya geliyorsunuz, çok iyi durumda oluyorsunuz. En doğru anda en iyi şekilde olmak lazım. Bizler geriye dönüp baktığımızda çok dersler aldık. Sadece çeyrek final maçına konsantre olursan gruptan çıkamayabilirsin. O nedenle her maç çok önemli ve değerli. Bizim ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Bunun için de kondisyonumuzu yükseltip, oyunumuzun güçlü yönlerini daha kuvvetli hale getirmek ve zayıf yönlerimizi de daha iyi duruma getirmek için çalışmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu havuzundaki gelişimin olumlu olduğunu ve hedef oyuncuların altyapılardan kuvvetli bir şekilde geleceğine inandığını kaydeden Memnun, “Milli Takımda antrenör olduğum ilk yılda Olimpiyat Oyunları’na katılıyorduk. Yabancı oyuncu sayısı 4+1 olmuştu. Geçtiğimiz sezon hariç, diğer iki sezonda Türk oyuncular çok az süre aldı. Yine geçtiğimiz sezon matematiksel olarak yüzdeye baktığımızda %20’den %40’a oyuncuların aldıkları garanti sürede artış oldu. Elbette bunun bir günde insanlara geri dönmesini düşünmüyorum. Bu insanlar robot değiller. Önümüzdeki dönemde bu oyuncuların sayısının fazla olacağına ve daha çok sorumluluk alacaklarına da inanıyorum. Yaptıkları çalışmaları görüyorum. Oyuncu havuzumuzun sayısının daha da artacağını düşünüyorum. Arttırmak da istiyoruz. Bunu yapacak insanlarımız var. Bazı arkadaşlarımızı çok oyuncu olduğu için bazılarını da tam hazır olduklarını düşünmediğimiz için buraya çağırmadık.  Türk Milli Takımın büyük sıkıntılarını tamamen atlatacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

“Büyük Hayallerimiz Var”
A Milli Kadın Takımımızın her zaman mücadeleci bir kimliği ve kültürü olduğunu söyleyen Ekrem Memnun, Ay-yıldızlılarımızın Dünya Şampiyonası’ndaki geleceğiyle ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Bizim hem Avrupa’da hem de Dünya’da bu takımın tanınmasını sağlayan çok büyük oyuncularımız vardı. Bu bir süreçti ve onlar görevlerini yaparak tamamladılar. Şimdi yerlerine yeni oyuncular geliyorlar. O takım kültürü, mücadeleci ruhu, kazanmak için yapılan fedakarlıklar; formanın önündeki ismin, arkasında yazandan daha önemli olduğunu bilmek, beraber bir şey başarmak, bizdeki en önemli özelliklerdir. Bunu daha da geliştirmek, parlatmak, ayrıca zayıf olduğumuz noktaların sayısını da azaltmak en önemli hedefimiz. Biz iyi bir turnuva oynamak istiyoruz. Büyük hayallerimiz var ve bu durum kolay değil.”

Avustralya, Nijerya ve Arjantin’i ‘sıkı rakipler’ olarak tanımlayan Memnun, “Her maçın ayrı bir önemi var. Biz şuan burada kamp yapıyorsak, Avustralya, Nijerya ve Arjantin de başka yerlerde bambaşka hayallerle kamp yapıyorlar. Turnuvada maçları en iyi durumda olan, o günlük performanslar belirliyor. Ama o gün ne olacağını da bugünden başlayarak belirlemeye başlıyorsun. 1.5 aylık süreci nasıl geçireceğimiz ve ne kadar konsantre kalıp ne kadar hedef odaklı çalışacağımız, oyuncularımızın buna ne kadar çaba göstereceği ve ne kadar yönlendireceğimiz dönem bu süreç olacak. Bu 1.5 ay bizler için çok değerli. Sonrasında güçlü yönlerimizi ortaya koymak ve gruptan çıkmak ilk hedefimiz. Turnuvalar zaten hep bu şekilde oynanıyor. Gruptan çıkıp yarışın içinde kalmak. Yarış içinde kaldıkça rakibin ve ismin bir önemi yok. Her maçta şansımız var. Sonuç, maçlar oynanmadan belli olmuyor.” açıklamasında bulundu.

Dünya Şampiyonası’nda yer alan hemen her takımın jenerasyon değişim sürecinde bulunduğunun altını çizen A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Rakiplerimizden Avustralya, ekol olarak kadın basketbolunda dünyadaki en güçlü takımlardan bir tanesi. Çok önemli birkaç oyuncusu ayrıldı ama bazı oyuncuları da takıma geri döndü. Oyunlarını da çok değiştirdiler. Özellikle Liz Cambage WNBA’de de ciddi bir faktör. Dünya Kadın Basketbolunun en önemli isimlerinden bir tanesi. Çok iyi bir oyuncu ve Avustralya da çok ciddi bir ekol. Arjantin, daha önce yapmış olduğu hamleyi bu turnuvada geliştirmek isteyecektir. Olimpiyat Elemesindeki takımdan daha iyi durumda olacaklardır. Hazırlık karşılaşmaları başlamadığı için ciddi bir izleme yapamadık. Ama takımları da tanıyoruz. Nijerya, çok atletik bir ekip. Çoğu oyuncusu WNBA’de ve çeşitli liglerde oynuyorlar. Hiç kolay maçlar olmayacak. Sonuçta hepsinin farklı hedefleri var. Bizim rakiplerin durumlarını kontrol edecek halimiz yok. Onları analiz edeceğiz ama kendi durumumuza bakacağız. Kontrol edeceğimiz tek şey, kendimiz. Mücadeleci karakterimizi, takım ruhumuzu ve güçlü yönlerimizi en iyi hale getirebilirsek, fiziksel olarak da iyi durumda olursak büzük hedeflerimiz var. Oyuncularıma, takımıma ve ekibime çok güveniyorum. Biz o gün geldiğinde kazanmak için hazır olacağız.”


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250