Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Letonya'ya kaybeden A Milliler grupta 4.oldu

Eurobasket 2017'de D Grubu'nda son maçına çıkan A Milli Takım, Letonya'ya 89-79 mağlup olarak grubunu 4.sırada tamamladı ve Son16'da İspanya ile eşleşti.

Letonya'ya kaybeden A Milliler grupta 4.oldu

A Milli Erkek Takımımız mücadeleye Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu, Cedi Osman, Barış Hersek ve Semih Erden beşiyle başladı. Porzingis, Strelnieks ve Smith’in sayılarıyla oyuna başlayan Letonya, ilk iki dakikayı 6-0 önde geçti. Semih Erden’in smacıyla maçtaki ilk sayılarını bulan Ay Yıldızlılarımız, Melih’in de basketleriyle 11-8’lik üstünlüğü yakaladı. Özellikle Melih Mahmutoğlu ile hücumlardan skor çıkartan millilerimiz, Cedi Osman’ın da pota altı tipiyle skoru 17-14’e getirdi. Ancak dış atışlarda iyi bir yüzde yakalayan Letonya, ilk çeyreği de 24-22 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında hücumdaki üretkenliğini sürdüren Letonya, Blums ve Bertans’ın basketleriyle 13.dakikada 7 sayılık farkı yakaladı (31-24). Mola alan millilerimiz, aranın ardından Semih’in asistinde Erkan ile basket buldu. Ön alandaki baskıyı geçen ve pota altında da Porzingis ile sayılar üreten Letonya, devre sonunda soyunma odasına 47-38 önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun başında millilerimiz topu pota altında Semih Erden’e indirerek hücum ederken, Letonya da Porzingis’in basketleriyle skor buldu. Dış atışlarda Blums ile skor üreten rakibi karşısında millilerimiz, Cedi ve Doğuş ikilisiyle basketler buldu. Son bölümde Cedi Osman ile 4, Semih Erden ile de 3 sayı bulan Ay Yıldızlılarımız, oyuna da ortak oldu. Periyotu 69-63 geride kapatan millilerimiz, Erkan Veyseloğlu’nun turnikesi ve Melih’in de basketiyle durumu 69-67’ye getirdi. Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan millilerimiz 89-79 mağlubiyetle ayrıldı.





HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250