Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kevin Kaspar: İTÜ’yü eski günlerine döndürmenin temelini attık

EBBL Şampiyonu ve yeni TB2L ekibi İstanbul Teknik Üniversitesi’nin genç oyun kurucusu Kevin Kaspar, tbf.org.tr için şampiyonluğa giden yolu değerlendirirken, takımı ve kendisi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kevin Kaspar: İTÜ’yü eski günlerine döndürmenin temelini attık

-Elde ettiğiniz şampiyonluğun mimarlarından biri olarak, öncelikle nasıl bir duygu yaşadığını öğrenmek isterim… 

Kevin Kaspar: Gerçekten inanılmaz bir duygu. Türkiye’nin en alt seviyesindeki lig de olsa, EBBL’nin çok zorlu bir lig olduğunu söylemek isterim. Tabii finallere göre grup maçları nispeten daha rahat geçmişti. Yine de biz bunun rehavetini yaşamamaya çalıştık. Neticede kendi seviyenizde olmayan takımlarla oynamak da dezavantaj yaratabilir. Biz idmanlarda çok çalışarak, birbirimiz ile sürekli yarışarak her maça en iyi şekilde hazırlandık. Altılı finallerde de son derece konsantre ilerledik, bizim gibi ciddi hedefleri olan takımlar ile karşı karşıya geldiğimizin bilincindeydik. Şanssız bir mağlubiyet de aldık finallerin üçüncü gününde, Edine Bld. Edirnespor’a karşı… O maçı son topta kaybettik. Onlar da iyi bir basketbol oynadılar, güzel mücadele ettiler. O mağlubiyet bizim için bir uyandırma sinyali gibi oldu ve kalan iki maçımızı da kazanarak şampiyon olduk. İTÜ’yü eski günlerine döndürmenin temelini attığımızı düşünüyorum. İTÜ’nün adım adım Süper Lig’e ilerleyeceğine inanıyorum. 

“Recep Şen’in Bana Olan Güveni Sayesinde Güzel Bir Sezon Geçirdim”

-İstatistiklere baktığımızda 36 dakika gibi bir ortalama ile oynadığını görüyoruz. Tamamında sahada kaldığın maçlar da var…  Kendi adına nasıl bir sezon geçirdiğini söylersin?


Kevin Kaspar: İyi bir sezon geçirdim ve bu noktada beni takıma dâhil ettiği için başantenörümüz Recep Şen’e çok teşekkür etmek istiyorum. Harun Erdenay’a ve yönetimdeki herkese de teşekkür ederim tabii, beni bu takıma kazandırdıkları için. Recep Ağabey’in bana olan güveni ve verdiği önemli roller sayesinde güzel bir dönem oldu benim adıma. Bizler sahada teknik ekibimizin direktifleri doğrultusunda performans sergiliyoruz ama elde edilen başarılarda ön planda olmamasına rağmen bizim performanslarımızın mimarı olan kişiler ver. Onlardan da söz etmek ve teşekkürlerimi iletmek isterim. Masörlerimiz Yücel Arslan ve Mahmut Özdemir her zaman bizlerle birlikte oldular. Onlara minnettarız… Senin de sözünü ettiğin 35, 40 dakikaların bizlere bıraktığı ağrıları geçirmek için bütün sezon çaba sarf ettiler, bizi hep sağlıklı tutmaya çalıştılar. 

-Alanya’daki Final Grubu mücadelelerinden de biraz söz etmek istiyorum. Orası hedefiniz olan TB2L’ye yükselmek adına son dönemeçti. Orada hiç mental olarak sıkıntıya düştüğün oldu mu?

Kevin Kaspar: İlk maçlarda takım olarak üzerimizde çok fazla baskı hissetmiyorduk. Özellikle ilk iki günü kayıpsız geçtikten sonra kendimize güvenimiz de oldukça artmıştı ama üçüncü gün aldığımız Edirnespor mağlubiyeti ile kafalarda soru işaretleri belirdi. Ufak da olsa stres kendini gösterdi diyebilirim. Böyle olması da normaldi, bunun bilincindeydik. Hem teknik ekibimizle hem de kendi aramızda toplantılar yaptık. Aldığımız mağlubiyetten sonra bir boş gün vardı, o da mental olarak bize iyi geldi ve son iki maç için kendimizi hazırladık. Yine de dördüncü maça, Gemlik Spor maçına kötü başlamıştık. Rakibimiz 20 sayıya kadar çıkan bir avantaj elde etmişti. İkinci yarıda ise o durumdan geri gelip galibiyeti bulduk. O noktada bir üst lige çıkmayı garantilemiştik. Son maçı kazanamasak da TB2L’de olacaktık ama biz o mücadeleden de galip ayrılmak, şampiyon olmak istiyorduk. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Öbür yandan Bornova Belediyesi için de oldukça üzücü bir durum oldu. Namağlup bitirmek istedikleri Final Grubu maçlarının, dört galibiyet ile geldikleri son maçında yenilmeleri aynı ligde kalmalarına sebep oldu. Gerçekten çok iyi bir takımlardı ve üst lige çıkamamanın üzüntüsünü yaşadılar…  Ben onların da önünün açık olduğunu düşünüyorum… 

“Antalyaspor Gelişim Serisinin İlk Maçında Hastalıktan Yeni Çıktığım için Zorlanmıştım”

-Peki, bu sezon seni fiziksel ya da zihinsel olarak en çok zorlayan mücadele hangisi oldu?


Kevin Kaspar: Play Off Eleme Turu Grubunda Antalyaspor Gelişim serisinin ilk maçıydı. Öncesinde ciddi bir rahatsızlık geçirmiştim, zehirlenmiştim. Dört beş kilo kadar, ciddi bir kilo kaybına uğramıştım. Serumlar alarak o maça yetişmek için çabalamıştım. Takımımızın önemli oyuncularından Sertay Gürsu’nun da o hafta tek maçlık bir cezası vardı. Fiziksel olarak pek gücüm yoktu ve neredeyse maçın tamamında sahada kalmıştım. Beni bu sezon en çok zorlayan mücadele oydu…

“Yaz Aylarını Kendimde Eksik Gördüğüm Yönleri Geliştirmek için Kullanıyorum”

-Önünüzde uzun da bir yaz dönemi var dinlenebileceğiniz… Sen nasıl değerlendireceksin yaz aylarını?


Kevin Kaspar: İki hafta kadar dinlenmeyi düşünüyorum, vücudumun sezonun yorgunluğunu atmasını istiyorum. Sonrasında Amerika’ya gidebilirim, ağabeyim de orada… Yaz döneminde beni çalıştırabilecek arkadaşlarım da var Amerika’da. Orada sezona ön hazırlıklar yapıp Temmuz başı gibi daha tempolu bir çalışma dönemine girmeyi planlıyorum. Güçlenme, kondisyon, saha içinde top antrenmanları şeklinde çalışmaları çok yüksek tempoda olmadan bireysel idmanlarımın içinde gerçekleştireceğim. Yaz aylarını boş geçirmemeye özen gösteriyorum ve o dönemi genellikle kendimde eksik gördüğüm yönleri geliştirmek için kullanıyorum. Kendimi çok zorlamadan, fazla hızlı tempoda çalışmadan bireysel antrenmanlarımı yapmaya çalışıyorum. Zaten sezon başı idmanları kondisyon yükleme şeklinde olduğu için, kendi yaz programımı bu şekilde organize ediyorum. 

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250