Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Genç Kızlarımız grubu galibiyetsiz tamamladı

U18 Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'ndaki son maçında Fransa'ya 54-43 mağlup olduk ve grubu galibiyetsiz tamamladı.

Genç Kızlarımız grubu galibiyetsiz tamamladı

Üç çeyrek boyunca maça ortak kalmayı başaran Türkiye, son çeyrekte 25-12'lik Fransa üstünlüğünü kıramadı ve grubu galibiyet alamadan tamamladı.

Hava atışı ile beraber Fransa'ya karşı geri adım atmayan bir oyun sergileyen Türkiye, bunun karşılığını ikinci çeyreğe 12-9 önde girerek aldı. Ancak ikinci çeyrekte ibre Fransa'ya doğru kaydı. Savunmayı sertleştiren Fransa, Türkiye'ye karşı hücumda Maimouna Ba ve Bonkole ile etkili olunca skorda avantajı ele geçirdi ve devreyi 21-16 önde kapattı.

Üçüncü çeyrekte Türkiye bir kez daha ipleri eline aldı. Melis Gülcan'ın liderliğinde hücumunu toparlayan Kızlarımız, Fransa'ya kolay sayı şansı vermedi ve 31-29 öne geçerek final periyoduna girdi.

Oyunun son 10 dakikasında ise maçın hakimi Fransa'ydı. Limousin ve Dambach'ı iyi kullanan Fransa'ya karşı Ezgi Manlacı öne çıkan bir oyun sergilemeye çalıştı ancak bu çaba yeterli olmadı. Son çeyrekte 25-12'lik bir üstünlük kuran Fransa, maçı 54-43 galip tamamladı.

A Grubu'nu galibiyet alamadan tamamlayan Türkiye, diğer üç grubu son sırada tamamlayan takım ile G Grubu'nda mücadele edecek. Bu gruptaki maçların sona ermesinin ardından takımlar, İkinci Tur Gruplarını son iki sırada tamamlayan 4 takım ile sıralamalarına göre karşılaşacak.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250