Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

FIAT Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

17-21 Şubat 2016 tarihleri arasında FIAT’ın ana sponsorluğunda Bursa’da Tofaş Spor Salonu’nda organize edilecek “Erkekler Türkiye Kupası” karşılaşmalarının basın toplantısı ve kura çekimi, İstanbul Grand Wyndham Hotel Levent’de gerçekleştirildi.

FIAT Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

Grand Wyndham Hotel’de gerçekleştirilen, NTV Spor ve TBF TV’den de naklen yayınlanan basın toplantısına  Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Fiat İş Geliştirme Direktörü Altan Aytaç, Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIAT yetkilileri, FIAT Türkiye Kupası’nda yer alacak Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka, Demir İnşaat Büyükçekmece ve Trabzonspor Medical Park takımların antrenörleri, yöneticiler, sporcular ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, “Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Sayın Altan Bey, Kulüp temsilcilerimiz ve değerli basın mensupları; FIAT Türkiye Kupası 2016 Kura Çekimine hoş geldiniz. Hem basketbol taraftarı hem de oyuncu olarak Türkiye Kupası en sevdiğim basketbol organizasyonlarından biridir. Bu turnuvada ikinci şanslar yoktur. O yüzden gerek kulüp gerekse de oyuncular iyi turnuva geçirebilir. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz, spora önemli hizmet eden Mustafa Koça’a Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten unutulmayacak bir insan... Koç grubunda bulunan FIAT ailesiyle çalışıyor olmamız bizim için önem arz ediyor. Gerek Altan Bey, gerekse de Fiat ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kupada mücadele edecek tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Taraftarlarımızı da Bursa’ya bekliyorum. İnşallah keyifli bir turnuva olur. Gerek Altan bey gerek FIAT ailesine ev sahipliği yapacakları için teşekkür ediyorum... Kazasız belasız bir turnuva diliyorum. Halkımızı turnuvaya bekliyorum. Sporculuk zamanında da tribünlerin dolu olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Herkese başarılar” dedi.

FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ise yaptığı açıklamada, “Çok yakın zamandaki acı kaybımız Mustafa Koç Bey’i huzurlarınızda anıyorum. Kendisi sadece iş dünyasındaki liderliğiyle değil, ülkemizin sosyal ve spor alanında gelişmesi için önemli işlerin altına imza attı. Tofaş yarım asırdır otomotiv sektörünün önce kuruluşlarından. Yaklaşık 40 senedir Türk basketboluna hizmet verip destek sağlıyor. Sadece ligimizde ve Avrupa’daki başarıları değil Türk basketbolunun gelişmesi için altyapıya da katkılar sağlıyor. Türk basketbolu için çok önemli organizasyonlardan biri olan ve 17-21 Şubat tarihlerinde Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kupaya FIAT ile sponsor olduk. Bursa’da ve Tofaş Spor Salonu’nda yapılacak turnuva bizim için ayrıca bir keyif. FIAT markası da günden güne büyüyor ve son dönemde FIAT ile yeni modeller de geliştiriyoruz. Ürettiğimiz araçların bir çoğunu ihraç ederek ekonomimize katkı sağlıyoruz. Yakın dönemde ‘FIAT Egea’ projesiyle ciddi bir lansmanı gerçekleştirdik. Avrupa’nın en önemli ödüllerinden biri olan ‘autobest’ ödülünü kazandık. Otomotivdeki heyecanımızı salonlara taşımaktan keyif alıyoruz. Türk basketbolunun yıldızının parladığı bu dönemde FIAT markasıyla sponsorluk sağladığımız ve destek olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu heyecanı sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticilerine teşekkür ediyorum. Mücadele dozu yüksek bir turnuva bizi bekliyor, Bursa’da görüşmek üzere.” ifadelerini kullandı.

Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ise yaptığı konuşmasında; “Değerli CEO’muz, Sayın Altan Bey, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kulüp Temsilcilerimiz, Oyuncularımız ve değerli basın mensuplarımız, FIAT Türkiye Kupası 2016 Kura Çekimine hoş geldiniz. İki hafta önce Ülker Sports Arena’da Spor Toto All Star 2016, ligimizin benzersiz eğlence ve heyecanını beraber yaşadık. Furkan Korkmaz’ın smaçlarından Kenny Gabriel’in MVP performansına kadar Türkiye’ye ve Dünya’ya ligimizin ne kadar değerli bir marka olduğunu ispatladık. Salonda, televizyonda ve sosyal medyada sporumuz ve Spor Toto Basketbol Ligi’nin son senelerde ne kadar yükseldiğine tanık olduk. O heyecanın bir parçası olmak için Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan basketbolseverlere yeni mobil uygulaması geliştirdik. Spor Toto Basketbol Ligi’nin zirvesine ulaşmadan bir yıl önce Pınar Karşıyaka, Ankara’da kupayı kazandı geçen sene de Anadolu Efes 10.kez kupayı kazandı. Kulüplerimizle sezon planlanırken alınan ortak karar gereği; ligimizi ilk 8 arasında bitiren takımlar kupada yer alacaktı... Farklı bir formatla ligimizin 8 takımını eleme oynatmadan kupaya kattık. Bu sistem Avrupa’nın en çekişmeli ligine de heyecan kattı. Hatırlayacağınız gibi; 8. takımı belirlemek için 5 ekip mücadele etti. Bu da bizim ligimizin ne kadar çekişmeli geçtiğinin göstergesi... Kupada mücadele etme hakkını elde eden Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Pınar Karşıyaka, Demir İnşaat Büyükçekmece ve Trabzonspor Medical Park’ı tebrik ederim. 17 Şubat’ta çeyrek final için Bursalı basketbolseverleri Tofaş Spor Salonu’na çağırıyorum. Bursa’da FIAT ve Tofaş ile beraber birlikte önemli bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum. All-Star’dan sonra ligimizin en önemli organizasyonlarından biri olan turnuvada bir basketbol ortamına tanıklık edeceğiz. Şimdiden Altan Bey başta olmak üzere tüm FIAT ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Salonda müsabakada yer alan iki takım taraftarları da kulüplerini destekleyebilecekler. Burada öncelikli olarak taraftarlarımızın centilmenlikle desteklemelerini bekliyoruz. Basketbol taraftarlarına da yakışan bu. Tüm maçların televizyondan yayınlanacağını da eklemek istiyorum” açıklamasında bulundu.

 

Tarih No A Takım B Takım
17.02.2016 1 Pınar Karşıyaka Anadolu Efes 
17.02.2016 2 Fenerbahçe Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol
18.02.2016 3 Galatasaray Odeabank Banvit
18.02.2016 4 Darüşşafaka Doğuş Trabzonspor Medical Park
19.02.2016 5 1.Maçın Galibi 2.Maçın Galibi
19.02.2016 6 3.Maçın Galibi 4.Maçın Galibi
21.02.2016 7 5.Maçın Galibi 6.Maçın Galibi
 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Erkekler Türkiye Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250