Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

"FENERBAHÇE'NİN SALONU KAPATILMALI..."

BBL Final serisinin 5. maçındaki olaylar nedeniyle bu kez de Galatasaray yöneticileri basın karşısında çıktı. Mehmet Karlı, Sedat Doğan ve Mehmet Cibara basın toplantısında "Fenerbahçe'nin sahasının da kapanmalı" dedi.

Doğan'dan sonra söz alan Serdar Karlı şunları söyledi:
"Şiddeti bitirmenin tek ilacı hukuktur, hukuku objektif uygulamaktır. Hukuku uygulamazsanız hangi sponsor o alana girer? TBF de hukuku uygulamak durumundadır. Hukuk eşit uygulanırsa hukuktur. Maç sonrasındaki olaylar raporlarda yer almalı ve ceza uygulanmalıdır. Disiplin Yönergesi'ne göre ikinci anonstan sonra saha kapatma cezası verilebilir. Fenerbahçe Salonu'nda maçın bitiminde her türlü olay meydana gelmiştir. Tahkim Kurulu bizim saha kapatma cezasına itirazımıza derhal karar vermelidir aksi halde geçerliliği olmayacaktır. Hüküm verilen tapelerde ismi geçen kişiler, dosyalarda birlikte isminin geçtiği takımların maçını yönetemez. Milli Takım antrenörü sahadan polis şapkasıyla çıkmak zorunda kalıyor ve buna önlem alınamıyorsa insanlar kendi can ve mal güvenliğini kendisi korumak zorunda kalır. Bu da anarşi getirir. Hakemlere sesleniyoruz... Biz sizden bir şey istiyoruz: Haysiyetli davranmanızı. Size parmak sallayanın karşısında eğilmeyin, dik durun. Kendi haysiyetinizi korumanızı bekliyoruz.
Mehmet Cibara ise şöyle konuştu: "Kanunlar, kurallar uygulanmazsa Türk sporu kötü yerlere gidiyor. Hiçbir şampiyonluk bir kişinin canından daha önemli değildir."Fenerbahçe basın toplantısında olduğu gibi, bu kez de Galatasaraylı yöneticiler 5. maçın görüntüleri üzerinden görüşlerini bildirdi.
Galatasaray yöneticilerinden Sedat Doğan, "Aziz Yıldırım son maçın hakemleri ile ilgili şeyler söyledi ama hakemlerden birinden söz etmedi. O hakem (Recep Ankaralı) geçmişte Fenerbahçeli yöneticilerle konuşurken bazı şeyler söylemiş. Tapeler kayıtlarında var... Acaba neden bu hakem hakkında konuşulmadı? Yayıncı kuruluşa baskı, akredite olanların giremeyeceği alana seyirci alınması, yöneticilere güvenlik kurulu toplantısında belirlenen yerin verilmemesi yakışıksızdı. Abdi İpekçi'de Fenerbahçeli yöneticilerle eraber oturup misafirperverlik gösterdik. Fenerbahçe Ülker Arena'da bize tahsis edilen yerden aldılar, daha sonra TBF'nin locasına alındık. TBF yetkilileri daha sonra burada değil, seyircilerimizin arasında oturabileceğimizi söyledi. Bizim yerimize Fenerbahçe formalılar alındı. Sayın Turgay Demirel, siz görevinizi yapmıyorsunuz. Antrenörümüze, aynı zamanda Milli Takımın hocasına bu kadar küfür edilirken siz hiç önlem almıyorsunuz. Büyük saldırılar oldu. Türkiye'ye şiddeti getirenlerin devlet eliyle elemine edilmesi gerekir. Bunu federasyonlar tek başına yapamaz. Provokasyon yapan kişiler bellidir. Eğer son maçtan sonra Fenerbahçe'nin sahası kapanmıyorsa, bize verilen cezanın hukuksuz olduğunu ilan edeceğiz.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250