Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Engelliler Mersin'de engellendiler!..

Aynı şehir, aynı spor salonu, aynı gün... Yarım saat ara ile çekilmiş iki fotoğraf arasındaki sekiz falan değil...Tek farkı bulabilirmisiniz...Hadi bakalım... Bunun üzerine söylenecek her şey hikaye bile değildir. çünkü hikayelerde az da olsa gerçeklik payı vardır.... İşte bu hafta sonu Mersin'de oynanan Tekerlekli Sandalye Basketbol müsabakasından önce engellemeleri yaşayan arkadaşımızın ağzından yaşananlar.

Engelliler Mersin'de engellendiler!..

"Bu hafta karşılaştığım bir durumu paylaşmak istedim. Bu hafta sonu Mersinde oynanan Mersin Engelli Sanat ve Adana Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol  müsabakasında Teknik Komiser olarak görevli idim. Müsabakadan 1,5 saat önce müsabakanın oynanacağı salona aracımla geldim, aracımı içeri almak istemediler. Sebebi şu an an koşar basketbol oynandığı içeride vali ve polislerin araçları falan olduğu. Ve olmadığı yönünde idi. Güvenlik görevlisine Kendimin Türkiye Bedensel engelliler Spor Federasyonu görevlisi olduğumu ve Federasyon adına görevli olduğumu ve içeri gireceğimi söyledim. Zorlaya zorlaya da girdim. (İnatçılığım bazen tutar girişi kapattım) benden sonra bir iki araç daha giriş yaptı. O arada Adana Engelliler takım oyuncusu Ali arkadaş geldi ona da zorluk çıkardılar, oda girdi ve Engelli otoparkındaki tek yere aracını koydu. ben kapı kenarına. O ara park alanında dolaştım ve engelli otoparkında engelsiz araçların park ettiğini gördüm, durumu salon görevlilerine ve polise bildirdim. Polis ilgilenir gibi görünse de ilgilenmedi, yani araç orada kaldı. Bir süre dışarıda bekledim, başka engelli sporcu gelirde döner mi diye görmedim. Fakat muhtemelen dışarıda kalıp başka kapıdan girdiler.

Sanırım 45 dakika falan mücadele ettim. ve sonra salona girdim. Maç bitene kadar başka hakem odasının ayrılmamış olması da başka durumdu. Ve o maçın bitmesine ve hakemlerinin odalarından çıkmalarına kadar da soyunma odamıza geçemedik.

Bu arada unutmadan. O arada hakem arkadaşları da buldum. ve gerekirse maçı falan da oynatmamayı veya geç başlatmayı da düşündüm, fakat  tüm engelli arkadaşların daha çok mağdur olacağını düşünerek vaz geçtim.

Sonuç: Ne yazık ki karşılaştığım sonuç "Engelli sporlarının başta aşağı bakış açıları bu şekilde." Şayet böyle durumlarda sizlerde karşılaşırsanız lütfen mücadele edin. en azından. Buna benzer durumlarla karşılaştığımızda hep beraber gerekli tepkileri mutlaka göstermeliyiz.

Saygılar,"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyon Başkanlığının gerekli uyarı ve ikazı yapması için bizde konuyu sayfamıza taşıdık. Bilgilerine...


Haber: Sezai Erdül




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250