Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Cansu ve Tilbe Çocukluk Kahramanlarıyla Beraber

U20 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ettikten sonra Cansu Köksal ve Tilbe Şenyürek A Milli Takım için parkeye çıkıyor.

Cansu ve Tilbe Çocukluk Kahramanlarıyla Beraber

2005 yılında Türkiye EuroBasket Kadınlar’a ev sahipliği yaptı ve ilk defa turnuvada mücadele ederek çeyrek finale çıktı ve sekizinci bitirdi. Nevriye Yılmaz 19.5 sayı ve 11.3 ribaund ortalamalarıyla takımın yıldızıydı.

Bu, Türk Basketbolu için bir dönüm noktasıydı ama o günlerde henüz çok genç olan Cansu Köksal ve Tilbe Şenyürek için uzak bir anı gibiler.

“Hatırlıyorum ama çok fazla değil,” diyor Köksal.

Dokuz yıl sonra Türkiye bu sefer 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Nevriye Yılmaz yine takımın lideri. Ama bugün Fenerbahçe için oynayan Cansu ve Adana Botaş için oynayan Tilbe, sahada büyürken idolleri olan oyuncularla yer almak için hazırlanıyor.

Kimin favori oyuncusu olduğunu sorduğumuzda Tilbe tereddüt etmeden cevap veriyor:

““Nevriye Abla, her zaman. Sadece pozisyon olarak değil, oyuncu karakteri olarak da.”

Bugün iki pivot hazırlık kampında aynı parkeyi paylaşıyor.

“Nevriye Abla’ya ilk defa pas verdiğimde çok heyecanlandım. Onunla birlikte oynamak… Bunu anlatmam çok zor, çok heyecan verici.”

Cansu’nun idolü ise daha sonra Fenerbahçe çatısı altında beraber oynayacağı bir oyuncuydu.

“Küçüklüğümden beri Esmeral Abla gerek karakteriyle, gerek oyunuyla hayranlıkla izlediğim, beğendiğim bir oyuncuydu. Onun hayranıydım. Onunla beraber 2-3 sene aynı takımda oynama şansı bulduğum için çok şanslıyım.”

Türkiye’yi Udine, İtalya’da düzenlenen U20 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda temsil eden takımda yer alan forvet oyuncusu Cansu ve pivot oyuncusu Tilbe, A Milli Kadın Takımı hazırlık kampı kadrosuna dahil olan son oyunculardı.


İtalya’da 10.8 sayı ortalamasıyla takımın skor lideri olan Tilbe, Hollanda’ya karşı oynanan ve 60-45 kazanılan son maçta 12’de 7 isabetle 19 sayı üretti. Cansu 8 sayı ve 4.4 ribaund ortalamasıyla oynadı. En iyi performasını 73-60 kazanılan Çek Cumhuriyeti maçında 16 sayıyla sergiledi.

Geçtiğimiz sene Samsun’da düzenlenen U20 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Ümit Kızlar takımının parçası olan her iki oyuncu da milli forma ile başarıya yabancı değil. Şimdi kendilerini en üst seviyede kanıtlamak için hazırlanıyorlar.

2005 yılında ilk defa A Milli Takım forması giyen ve Cansu ile beraber Fenerbahçe’de oynayan Birsek Vardarlı, geçtiğimiz dokuz sene içinde bir çaylaktan veterana dönüştü ve şimdi öğrendiklerini, genç oyuncularla paylaşma fırsatı bulduğu için mutlu.

“Takımda çok ‘abla’ vardı, herkese ‘abla’ diyordum. Ben gençken büyüklerimi, onların iyi taraflarını izleyerek örnek almışımdır. Bugün umarım onlar da bizi izleyerek kendilerine iyi yönler katıyorlardır.”

Cansu ve Tilbe için ders devam ediyor.

“Böyle bir kadro ile çalıştığım için çok mutluyum,” diyor Cansu. “Benim için harika bvir şey. Biliyorsunuz bu sene FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası Türkiye’de düzenlenecek ve orada mücadele edecek takımda yer almak için elimden geleni yapacağım.”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250