Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final basın toplantısı gerçekleştirildi

18-20 Şubat tarihleri arasında Bursa’nın ev sahipliğinde Tofaş Spor Salonu'nda organize edilecek Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final basın toplantısı gerçekleştirildi.

Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final basın toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Crowne Plaza’da düzenlenen Dörtlü Final basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dinçer, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF yetkilileri ve Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final’inde mücadele edecek takımların başantrenörleri ile takım kaptanları yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Erkek Ligleri Direktörü Turgay Çataloluk, pandemi şartları nedeniyle geçtiğimiz sezon kupanın düzenlenemediğini belirtirken, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve isim sponsoru Bitci ile katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. Günlük performansların ön planda olduğu bir turnuva olacak. Karşılaşmaların çok keyifli geçeceğine inanıyoruz. Çok zorlu çeyrek final maçları sonucunda aramızda bulunan takımlarımızı kutluyorum. Bursa seyircisi ve basketbolseverler harika performanslar izleyecekler. Bu turnuvanın ardından 5 gün sonrasında Yunanistan ile çok önemli maçlara çıkacak A Erkek Milli Takımımıza da başarılar diliyorum.” dedi.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dinçer ise “Bursa, tarihi ve ekonomisiyle spora verdiği değerle ön plana çıkıyor. 18-20 Şubat tarihleri arasında Tofaş Spor Salonu’nda birbirinden önemli maçlar oynanacak. Tüm takımlarımıza sakatlıksız, keyifli ve başarılı maçlar diliyorum. Bursa her zaman spora önem veren bir şehridir. Basketbol Bursa’da çok değer görür. Bizlere destek olan Valimize, Büyükşehir Belediyemize, Emniyet personelimize ve TBF Yönetimi ile TBF çalışanlarına teşekkür ediyorum. Keyifli bir basketbol şöleni olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final’inde yer alan takımların başantrenörleri ile takım kaptanlarının görüşleri şu şekilde: 

Aleksandar Djordjevic (Fenerbahçe Beko Başantrenörü)
“Burada olmaktan çok mutluyuz. Tofaş ile oynadığımız karşılaşmanın ardından derbi maçında Galatasaray Nef ile karşılaşacağız. Çok yoğun bir dönemden geçiyoruz. Organizasyon tek maç üzerinden oynandığı için maçın zorlu olacağını biliyoruz.”

Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe Beko Kaptanı)
“Öncelikle tüm takımlara başarılar diliyorum. Burada olmaktan çok mutluyuz. Yarı finalde kazanmak istiyoruz. Çeyrek finaldeki Tofaş karşılaşması bizim için zorluydu. Ancak o maçı kazanarak Dörtlü Final’e kaldık. Önümüzdeki ilk maçta da derbi karşılaşması oynayacağız. İki takım için de sakatlıksız ve güzel maç olmasını diliyorum. Bursa’ya kupayı kazanmaya geldik.” 

Ekrem Memnun (Galatasaray Nef Başantrenörü)
“Sezon öncesi hedeflerimizden biri burada olmaktı. Bu hedefimize ulaştık. Biz kupa kazanmaya alışkın bir kulübü temsil ediyoruz. Herkesin eşit şansı var. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Karşılaşmaya da iyi hazırlandık. Bu maçı kazanmak için oynayacağız. Sonrasında da finale bakacağız. Takım olarak çok iyi mücadele sergilemek istiyoruz. Herkese sakatlıksız ve başarılı bir turnuva diliyorum.”

Göksenin Köksal (Galatasaray Nef Kaptanı)
“Türkiye Kupası çok önemli. Sezon başından bu yana iyi bir grafiğimiz var. Gaziantep Basketbol maçında aldığımız galibiyetle buraya geldik. Derbi maçları her zaman özeldir. Fenerbahçe Beko iyi bir takım ama biz de kupayı kazanmaya geldik. Finalde Anadolu Efes – Darüşşafaka maçının galibini de geçip kupaya uzanmak istiyoruz.” 

Ergin Ataman (Anadolu Efes Başantrenörü)
“Darüşşafaka hem ligde hem Avrupa kupasında sert ve dinamik basketbol oynuyor. Ligde sert ve son saniyelerde kazandığımız bir maç oynamıştık. Buraya katılan her takım gibi biz de son lig şampiyonu olarak bu kupayı kazanmak istiyoruz. Yarı finaldeki rakibimiz Darüşşafaka’ya başarılar dilerim.”

Doğuş Balbay (Anadolu Efes Kaptanı)
“Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final’de mücadele edecek takımlara başarılar dilerim. Dörtlü Final’e kalmak bir başarı. Turnuva formatından olayı her maç final havasında geçecek. Bursa çok tutkulu ve basketbolu seven bir kitleye sahip. Bursa’da birbirinden keyifli müsabakalar oynanacak. Maç maç ilerleyip kupayı kazanmak istiyoruz.”

Selçuk Ernak (Darüşşafaka Başantrenörü)
“Turnuvaya katılan takımlara başarılar dilerim. Ligin ilk kısmı zorlu oldu. Turnuva sezon içinde sıkışık takvime denk geldi. Ancak karşılaşmalar heyecan içinde geçecek. Daha önceki tecrübelerimiz bize güzel hikayeler bıraktı. Eşleşmemiz Anadolu Efes ile. Hem ligde hem de Avrupa’da şampiyon olan bir ekiple oynamak kolay olmayacak. Bir maça sıkışacak performansın değer bulacağından, biz de Darüşşafaka’nın kimliği olan ‘vazgeçmemek’ ile sert ve mücadeleci basketbol oynayacağız. Geçen sene bu turnuvayı oynayamamak herkeste burukluk yarattı. Biz bir önceki turnuvada final oynamıştık. Herkese başarılar dilerim.”

Sinan Güler (Darüşşafaka Kaptanı)
“Geldiğimiz noktada; sezonun pandemi şartlarında yoğun geçen zamanında bu maçları oynuyoruz. Sezonun ilk yarısında oynadığımız basketbolu bu kupada taçlandırabiliriz. Avrupa’nın en iyi takımlarından birine karşı oynayacağız. Önümüzde 40 dakika iyi basketbol oynamamız gereken bir maç var.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Erkekler Türkiye Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250