Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Becker 35 Albatros, ''Özel'' çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı

Bornova Özel Eğitim Kurumları’nda eğitim gören zihinsel engelli çocuklar, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren “Becker 35 Albatros Kadın Basketbol Takımı”nın antrenmanına konuk oldu. Antrenmana aileleri ile birlikte gelen çocuklar, potanın melekleri tarafından yoğun sevgi gösterisi ile karşılandı.

Becker 35 Albatros, ''Özel'' çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı

Oyuncularla birlikte basketbol oynayıp, sohbet eden ‘özel’ konuklar 25 Mart Cuma günü oynanacak Bosna Basket maçını aileleri ile birlikte seyretme keyfi de yaşayacak.
Becker 35 Albatros Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir, kadın basketbol takımı olmanın ötesinde, sosyal sorumluluk projeleri ile de fark yaratmak istediklerini belirterek, engelli çocuklar başta olmak üzere çok farklı sosyal sorumluluk projelerinin üzerinde çalıştıklarını, bu projeleri adım adım yaşama geçireceklerini söyledi

11 Şubat 2015 tarihinde yaşanan ve ülkede adeta sosyal bir travma yaratan Özgecan Aslan cinayeti sonrasında, Kadın Basketbol Takımı’nı kurmaya karar verdiklerini vurgulayan Kebir, Türk kadınının başta çalışma yaşamı olmak üzere toplumdaki statüsünün arzu edilen seviyenin çok gerisinde olduğunu belirtti.

Kulübe Albatros ismini de bilinçli olarak verdiklerine dikkat çeken Burcu Kebir, “Nasıl ki Albatros kuşları, zor durumdaki denizcilerin hayatlarını kurtarmalarına yardım ediyorlarsa, biz de ‘karar ver’ projemiz ile şiddete maruz kalan kadınlarımıza daha iyi bir gelecek sunmayı hedefliyoruz. Yürüttüğümüz bu proje ile kadınlarımızın sporda kaydedecekleri başarıyla da topluma katkı sunabileceklerini göstermeyi hedefliyoruz. Rakamlar, Türk kadınının çalışma yaşamından hızla çekildiğini gösteriyor. Kadınlarımız toplumsal yaşamın her noktasında erkeklerle omuz omuza mücadele edebilecek donanımdalar. Yeter ki onlara fırsat eşitliği sağlansın” dedi.

ONLAR ‘ÖZEL’ ÇOCUKLAR…
Becker 35 Albatros Kulübü çatısı altında ilk aşamada; ilkokulda okuyan kız öğrencilere burs, özel okulda okuma olanağı, barınma, köy okullarına basketbol sahası yapma ve üniversitede eğitim gören kız öğrencilere işbaşı eğitim desteği sağlama gibi çalışmaları hayata geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Kebir, şöyle devam etti:
“Bu çalışmalar, bir kızımızın dahi hayatını kurtarsa, onun geleceğine bir ışık yaksa, bunun bizim için çok büyük bir kazanç olduğunu biliyoruz. Yanı sıra ‘özel’ olarak adlandırdığımız engelli çocuklarımızı takımımızla bir araya getirecek etkinlikler planlıyoruz. Ülkemizde görme, işitme ve zihinsel engelli insan sayısı 8 milyona yaklaşıyor. Pek çok ülkenin nüfusuna eşit sayıdaki bu yurttaşlarımızla yaşamın her alanını paylaşmak ve ortak bir gelecek inşa etmek zorundayız. Bugün 15 özel çocuğumuz takımımızın antrenmanını izledi. Önümüzdeki günlerde altyapı sporcularımızla birlikte Bornova’da Down sendromlu çocuklar için açılan +1 Kafe’de etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Bu etkinliklerle hedefimiz farkındalık yaratmak ve sivil toplum örgütlerine örnek olmak. Hep birlikte bu çocuklarımızı kucaklayalım, onların hayatına renk katacak etkinlikler planlayalım.”

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL 2.LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250