Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-03-2017 KADINLAR EUROCUP

Ayhan Avcı: Final bizim için sürpriz olmadı

FIBA Kadınlar Eurocup finalisti Bellona Abdullah Gül Üniversitesi’nin başantrenörü Ayhan Avcı, 5 – 12 Nisan tarihlerinde oynanacak final mücadelelerinden önce tbf.org.tr için değerlendirmelerde bulundu.

Ayhan Avcı: Final bizim için sürpriz olmadı

-Son altı yılda üçüncü kez final oynayacağınız Eurocup’ta bu sezon bu aşamaya gelene dek nasıl bir maraton geçirdiniz? 

Ayhan Avcı: Kulüp olarak, Avrupa Kupalarındaki çizgimiz, istikrarımız ve başarımız belli. Geçen 6 yılda hem Euroleague hem de Eurocup kulvarlarında çok iyi işler yaptık ancak bunlar geride kaldı. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Takım olarak sezon başında zaten Eurocup’ta finali ve şampiyonluğu hedefliyorduk. Şu anda da hedeflediğimiz noktadayız; final bizim için süpriz olmadı yani. Olmamız gereken yerdeyiz. Asıl farklılık olan şampiyonluk için ise önümüzde daha iki maç var…

“Geldiğimiz Yol Kolay Değildi”

-Bu yolda sizi en çok zorlayan rakibiniz ya da en sıkıntılı aşama hangisi oldu?


Ayhan Avcı: Bu sezon rakiplerden çok bizi en çok zorlayan konu takım içinde yaşadığımız sakatlıklar ve formsuzluklar oldu. Tam kadro çok maç oynayamadık. Oynadığımızda da her oyuncumuzdan almamız gereken verimi alamadık. Bu yüzden özellikle deplasmanlarda oldukça zorlandığımız karşılaşmalar yaşadık ama bu sıkıntıyı kendi salonumuzda oynadığımız maçlarda telafi etmesini bildik. Aslında geldiğimiz yol kolay değildi, ikinci turda İspanya liginde şampiyonluğa oynayan Girona ve Fransa ligi lideri  Montpelier takımları çok zorlu takımlardı. O noktada biraz şansızdık. Üstüne yarı finalde Hatay BŞB gibi bizim sistemimize ters gelen, çok da iyi ve kaliteli bir takımla oynamak da gerçekten zordu diyebilirim.

“Eurocup’ta Son 16 Maçları Euroleague Seviyesinde Geçti”

 -Eurocup ve Bilyoner.com KBL’deki mücadele ortamını bu sezon özelinde nasıl karşılaştırırsınız, nasıl farklılıklar gördünüz bu sene iki kulvardaki düzey arasında?


Ayhan Avcı: Bence Eurocup ilk turunu bir kenara bırakırsak, son 16 maçlarından itibaren oynadığımız mücadeleler çok kaliteli ve Euroleague seviyesinde geçti. Bilyoner.com KBL konusunda zaten kalitenin yüksekliği ile ilgili konuşmaya bile gerek duymuyorum. Bence seviye olarak iki lig de birbirine yakın ve karşılaşmalar denk zorluk seviyelerinde geçiyor.

-YDÜ, ligimizden iyi tanıdığınız bir rakip. Tabii aynı şekilde onlar da sizin oyun düzeninizi biliyorlar. Rakibinizi de biraz analiz etmenizi rica ederek nasıl bir final müsabakası öngördüğünüzü öğrenebilir miyiz?

Ayhan Avcı: Söylediğin gibi, birbirini çok iyi tanıyan iki ekip mücadele edecek. YDÜ yeni bir oluşum gibi görünse de, konu öyle değil. Daha once şampiyonluklar yaşamış, tecrübeli bir yönetim kurulu ve idari ekibin yanında; Türkiye’de en çok şampiyonluk kazanmış değerli bir antrenör ve yine daha once şampiyonluklar yaşamış bir oyuncu kadroları var. Tüm bunlara ilave olarak bizimle karşılaştırılamayacak bir maddi güç ve organizasyon değerine de sahip olduklarını eklersek, ancak bu şekilde rakibimizi doğru analiz etmiş oluruz. Karşımızda çok derin bir kadro var. Sekiz kaliteli ve değerli yabancı oyuncu, artı bir devşirme oyuncunun yanında iki tane A Milli Takımımızın ilk beş oyuncusu, bir de Ümit Milli Takım oyuncusuna sahip, toplamında on iki kişilik bir rotasyon söz konusu YDÜ açısından. 

“Ülkenin Tartışmasız En Değerli Taraftar Grubuna Sahibiz”

Ayhan Avcı: Mücadelelere gelecek olursak; önümüzde oynanacak 2 maç var. Tabi ki kağıt üstünde YDÜ favori. Kuruluş amaçları zaten Avrupa kupasını kazanmak; bunu biliyoruz. Ancak biz de bu kupadaki en büyük ikinci favori olarak Kayseri’ye artık bu kupayı hediye etmek istiyoruz. Kadromuz YDÜ kadar derin olmasa da sahip olduğumuz değerlerin farkındayız. Yapmamız gereken şey; teknik anlamda en güçlü ve moral olarak en iyi olduğumuz zamanları bu iki güne yansıtmak olacaktır. Ayrıca ülkenin tartışmasız en değerli taraftar grubuna sahip olmak ilk maç için büyük avantaj olacak bizim adımıza... Taraftarımız hiçbir beklentisi olmadan bize destek veren; gerçek sporseverlerden oluşan ve takımları için talep eden değil, kendinden veren, gönülden yanımızda olan bir topluluk. Onlar da bu kupayı çok hakediyorlar. 

“Takımıma ve Teknik Ekibime Sonsuz Güveniyorum”

Ayhan Avcı: Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; takımıma ve teknik ekibime de sonsuz güveniyorum. Maç günlerinde herkesin tamamen hazır olacağına da eminim. Takım olarak saha içinde ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yapacağımızdan ve son topa kadar mücadele edeceğimizden kimsenin bir şüphesi olmasın. Ben çok kaliteli ve sert olduğu kadar da çekişmeli bir seri bekliyorum. Bunun yanında oynanacak tüm maçların sahada oynanıp bitmesi gerektiğine inanıyorum. Artık bu saatten sonar başrolde oyuncular olacak. İki takıma da bol şans diliyorum. Son olarak; Türkiye’deki en başarılı takım sporumuz olan Türk Kadın Basketbolunun bu tarihi günlerinin medyada gerekli ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Medyanın artık kadın basketbolumuza gereken değeri vermesini rica ediyorum.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROCUP HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250