Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Avrupa Şampiyonası'nda rakiplerimiz belirlendi

2017 Avrupa Şampiyonası kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilirken, 6’şar takımlı 4 grup belli oldu.

Avrupa Şampiyonası'nda rakiplerimiz belirlendi

Kura çekiminde gruplar şu şekilde oluştu;

A Grubu
(Finlandiya) 
B Grubu
(İsrail) 
C Grubu
(Romanya) 
D Grubu
(Türkiye) 

Polonya

Ukrayna

Hırvatistan

Büyük Britanya

Yunanistan

İsrail

Çek Cumhuriyeti

Rusya

Fransa

Litvanya

İspanya

Sırbistan

Finlandiya

Gürcistan

Karadağ

Letonya

İzlanda

İtalya

Romanya

TÜRKİYE

Slovenya

Almanya

Macaristan

Belçika

TSİ 17:00’de başlayan kura çekimine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra FIBA ve TBF yetkilileri ile birlikte Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri, takım delegasyonları, federasyon temsilcileri, basketbol dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda medya mensubu katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, şunları söyledi: “Sayın Gençlik ve Spor Bakanım, Sayın FIBA Başkanları, Yönetim Kurulu Üyelerim ve kıymetli konuklar… #EuroBasket2017 finallerinin ev sahibi İstanbul’a hoş geldiniz. Kıtaların buluştuğu ayrıcalıklı şehir İstanbul, dünya basketbol geleneğindeki imzasına bir yenisini daha ekliyor. Önümüzdeki yıl 40.’sı düzenlenecek olan EuroBasket finalleri, Türkiye’nin büyüyen ve gelişen ekonomisinin sportif anlamda da bir yansıması. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası boyutta pek çok organizasyona ev sahipliği yaptığımız ülkemizde, Avrupa’nın milli takımlar seviyesindeki en büyük turnuvası EuroBasket 2017’yi gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu sizlerle paylaşmak isterim.

Avrupa’nın en iyi 23 Milli takımının mücadele edeceği turnuvanın organizasyonunda en önemli kriterimiz en kaliteli koşullarda basketbolun oynanması için tüm şartların yerine getirilmesidir. Bunun yanı sıra şampiyonanın sporcular ve izleyiciler için bir festivale dönüşmesi amacıyla tüm ayrıntıları gözden geçiriyoruz. Bu süreçte bize destek olan FIBA başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim.

Finlandiya, İsrail ve Romanya’daki grup maçlarında ve ardından İstanbul’da gerçekleşecek final turunda mücadele edecek tüm takımlarına başarılar dilerim. Centilmence ve basketbolun ruhuna uygun bir turnuva olacağına eminim.

EuroBasket’in yeni formatında her ev sahibi ülke kendisine bir partner seçti. Biz de geçtiğimiz hafta yaptığımız anlaşma sonucunda Rusya Basketbol Federasyonu ile EuroBasket 2017 için partner ülke olduk.

NBA’den dostum, başkan Andrei Kirilenko başta olmak üzere tüm Rus basketbol severleri sporun yanı sıra İstanbul’un eşsiz güzelliklerini yaşamak üzere ülkemize bekliyoruz.

Birazdan gerçekleşecek kura çekiminde tüm takımlara iyi şanslar diliyorum; umarım her maçın heyecanla geçeceği eşleşmelere şahit oluruz.

Kura çekimi öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığına, İstanbul Valiliğine, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve EuroBasket 2017 sponsorlarına destekleri için bir kez daha teşekkür eder hepinizi saygı ile selamlarım.”

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ise konuşmasında: “Sayın Bakanım; değerli başkanalr,i dostlar ve misafirler. Sizi boğaz kıyısında, bu güzel yerde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bu Saray’da dördüncü kez kura çekimi için birlikteyiz. İlk olarak Eurobasket 2001 sonrasında; 2010 Dünya Şampiyonası ve 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası için de burada bir araya gelmiştik. Bir çok farklı ülkeden gelen dostlarımızla burada olmak büyük mutluluk kaynağı. İlk üç çekimde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olarak bulundum. Şimdi de FIBA Avrupa Başkanı olarak buradayım... FIBA Avrupa Başkanı olarak; 2014 Mayıs’ta göreve geldikten sonra Eurobasket 2015 ev sahipliği için bir değişiklik yaptık. İlk kez şampiyonayı 4 ülkeye getirdik... Federasyonlar burada çok kaydadeğer bir çalışma gösterdiler. Eurobasket 2015’in her alanında yenilikçi bir program sayesinde bir çok seyirci çektik... Ev sahibi ülkeler, katılımcı bir ülkeyi daha seçerek bilet satışlarını arttırdılar. Zaten mükemmel olan etkinliğe de bir boyut daha kattı...

2015 yılında 26.922 kişi final maçını izlerken; toplam da 730.00 bilet şampiyonada satıldı. Letonya, Fransa, Almanya ve Hırvatistan Federasyonlarını da tekdir etmek gerekiyor. 4 ev sahibi konseptini sürdürmemiz başarıda etkendi. Şimdi de dört farklı ev sahibimiz var ve Avrupa Basketbol tarihine örnek ev sahipliği olacak. Romanya ve İsrail ilk kez, Finlandiya da bağımsızlıklarının 100.yılında ikinci kez ev sahipliği yapacak. Türkiye de 3.kez turnuvada ev sahibi olacak. Türkiye her zaman iyi ev sahibi olmuştur ve herkese güzel anlar yaşatmıştır. Eurobasket Avrupa’nın önemli oyuncularının sahaya çıktığı bir etkinlik. 12 Dev Adam ile 2001 yılında bir çok önemli yıldızları sahaya çıktı. Önümüzdeki Eurobasket’te de basketbolseverlere ilham verilecek oyuncular olacak. Tüm herkese başarılar dilerim. Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu ile organizasyon komitesine de teşekkür ediyorum. Burası dünyanın en heyecan verici şampiyonanın başladığı yer. Yine çok güzel bir Eurobasket olmasını sağlayacağız. Tüm ülkelere ve Eurobasket’teki katılımcılara başarılar diliyorum. Sahadaki oyunu heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da “Bugün burada sizleri ağırlıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle katılımcılara teşekkür ediyorum… Ev sahipliği yapacak dört ülkenden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye, konumu ve tarihi itibariyle değerleriyle dünyanın merkezini temsil etmiştir. Kura çekimini gerçekleştireceğimiz Eurobasket 2017 finallerinin ve final müsabakalarının ülkemizde olması ayrıca önemli... 2010 Dünya Şampiyonası hep birlikte İstanbul’da yaşadık. O zaman şuan TBF Başkanı olan Hidayet Türkoğlu takımın bir parçasıydı. Bu salonda bir çok arkadaşımız o zaman milli forma için ter döküyordu. İnşallah 2017’deki Avrupa Şampiyonası’nda ev sahipliği yanında iyi bir performans bekliyoruz. Bundan iki gün önce kadın basketbol takımımız önümüzdeki sene oynanacak kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yer almaya hak kazandı. Organizasyon anlamında ülkemiz son yıllarda dünyanın çok farklı organizasyonlara ev sahipliği yaparak dünyaya ev sahipliğinin ne olduğunu gösterdi. Çok farklı bir özellik olduğunu bunun hepimiz biliyoruz. Çok farklı şekillerde de gösteriyoruz. Zannediyorum ki yerde değil göklerde oluyor. Türk Hava Yolları bir dünya markası olarak Türk misafirperverliğini orada da gösteriyor. Onların ismini de anlamanın doğru olduğunu düşündüm.

Romanya, Finlandiya ve İsrail’in de Türkiye ile birlikte bu farklı ülkede yaşanıyor olması da önemli... Farklı kültürlerin spor söz konusu olduğunda birbirlerine destek olmaları ve insanlığına hizmet etmesidir… Cumhurbaşkanımız spordan gelen birisi... Sporun birleştirici özelliğine her zaman atıfta bulunur. İstanbul’da kapasitesi 10.000’in üzerinde olan üç salonumuz var. Şunu çok iyi söyleyebilirim ki Türkiye, spor altyapısı ve tesisler açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasında. Dünya spor yönetimi içerisinde farklı yerlerde ülkemiz temsil ediliyor. 2023 Dünya Kupası var ve Cumhuriyetimizin 100. yılı… İnşallah onunla ilgili olarak da çalışmalar yapacağız. Geleceği şimdiden çalışmak lazım... Gerçekten ülkemizde, güzel İstanbulumuza bu organizasyonu yapıyor olmak çok önemli bu organizasyonların ülkemizde yapılmasından ve federasyon başkanlarına elini taşın altına sokan herkese, Türkiye’de ve dünyada bize destek olan herke teşekkürler. Ama şuna emin olun ki İstanbul’da ve Türkiye’deki bu organizasyon çok farklı güzellikte olacak. Biz artık sportif olsun, diğer organizasyonlar olsun, marka durumundayız. Umuyorum ki çok farklı sevinçler yaşarız. Türkiyemize, İstanbulumuza geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Basketbolun da yuvası, burası ve evidir... Herkes için Türkiye ev sahipliğinin en üst noktasıdır. Dünya spor tarihine geçecek bir organizasyon olmasını dilerim.”

2001 yılında ülkemizin ev sahipliğini yaptığı ve gümüş madalyaya uzandığı turnuvada oynayan Ay Yıldızlı oyuncularımızdan Mirsad Türkcan, Finlandiya’nın yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olan NBA patentli Hanno Mottola, Romanya’nın NBA’de forma giyen ismi, 2.31 boyundaki eski oyuncusu George Muresan ve İsrail’in Avrupa basketboluna sunduğu önemli isimlerden Mickey Berkowitz, 2017 Avrupa Şampiyonası’nın kura çekimini gerçekleştirdi.

Eurobasket 2017; ülkemizin yanı sıra Finlandiya, Romanya ve İsrail’de 31 Ağustos - 17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Grup maçlarını Fenerbahçe Arena’da oynayacak A Milli Takımımız, D Grubu’nda yer alacak ve Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile karşılaşacak.

Finlandiya’da oynanacak A Grubu maçlarında ev sahibi Finlandiya’nın yanı sıra Polonya, Yunanistan, Fransa, İzlanya ve Slovenya yer alacak.

İsrail’in ev sahipliğindeki B Grubu’nda Ukrayna, Litvanya, Gürcistan, İtalya ve Almanya yer alırken, C Grubu’nda Romanya’da oynanacak karşılaşmalarda Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Karadağ, Romanya ve Macaristan mücadele edecek.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250